AcasăNewsAngajatii unei banci din Olt furau bani din conturile clientilor

Angajatii unei banci din Olt furau bani din conturile clientilor

10 dintre angajatii unei banci din Olt sunt asteptati la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt pentru a da cu subsemnatul intr-un dosar in care sunt banuiti ca furau bani din conturile clientilor.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Olt, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt, cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au efectuat, in data de 04.02.2015, perchezitii la domiciliile mai multor persoane fizice si la sediile unor persoane juridice pe raza judetului Olt, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale specializata in efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, fals in inscrisuri private si uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic si fals informatic.

Conform procurorilor, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societatii S.C. AGROMEC SISTEM S.R.L. deschis la Banca Transilvania, s-au  efectuat transferuri de sume importante de bani, fara acceptul reprezentantilor societatii, de catre membrii gruparii infractionale.

De asemenea, exista suspiciunea ca unul dintre angajatii unitatii bancare mentionate a accesat fara drept datele informatice ale bancii si s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societatii pagubite si de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina si Bucuresti atat disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei in luna februarie 2014, dar si sumele pe care el le-a transferat din conturile societatii pe contul aferent acestui card de credit.
Din contul curent al societatii mentionate au fost efectuate transferuri de bani in valoare de 400.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger