AcasăNewsAngajatii Oltchim vor primi ajutoare sociale de la Guvern

Angajatii Oltchim vor primi ajutoare sociale de la Guvern

(foto: finantistii.ro)

Angajatii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea vor primi ajutoare sociale din partea Guvernului Romaniei, acestea urmand a fi in cuantum de 1.400 de lei.

(foto: finantistii.ro)

Guvernul Romaniei a hotarat, miercuri, ca angajatii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa primeasca ajutoare sociale de urgenta in cuantum de 1.400, sumele urmand a fi platite in doua transe, informeaza rtv.net.

Prin decizia luata miercuri, guvernantii doresc sa previna noi probleme sociale, de genul protestelor care au avut loc saptamana trecuta, in fata combinatului, perioada in care sute de angajati au iesit in strada cerand plata salariilor restante de doua luni, identificarea fondurilor necesare repornirii instalatiilor si platii datoriilor catre Electrica, precum si demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Printre protestatari s-au numar si 15 angajati ai Oltchim care au intrat in greva foamei, actiunea lor luand sfarsit vineri.

Momentan Guvernul doreste privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, fapt pentru care a initiat procedurile de primire a ofertelor de preluare a combinatului.  Termenul de depune a ofertelor a fost insa prelungit pana joi, 20 septembrie.

Decizia oficialilor a fost luata dupa ce Dan Diaconescu, unul dintre cei doresc sa cumpere Oltchimul, a depus trei cereri catre Tribunalul Bucuresti. Totodata si reprezentantii Gazprom au cerut amanarea cu doua saptamani a depunerii de oferte, motivand ca in acest mod se va putea analiza impactul litigiilor aparute in ltimele zile privind combinatul.

Pentru preluarea Oltchim s-a mai inscris si o firma inregistrata in Germania, PCC SE.

Ulterior incheierii procesului de depunere a ofertelor de preluare, respectiv pe 22 sectembrie, oficialii romani vor informa boardul Fondul Monetar International (FMI) cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii, privatizarea Oltchim reprezentand o preconditie pentru aprobarea celei de-a sasea evaluari a acordului cu FMI.

author avatar
Ionut Zgimbau
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger