AcasăNewsAngajatii lui Adrian Sarbu, coada la audieri in dosarul de evaziune fiscala

Angajatii lui Adrian Sarbu, coada la audieri in dosarul de evaziune fiscala

Sute de angajati ai firmelor care au detinut Media Pro, apartinand lui Adrian Sarbu, dau explicatii in fata anchetatorilor in dosarul in care omul de afaceri este acuzat de o evaziune fiscala de peste 26 milioane de euro.

Adrian Sarbu este considerat de anchetatori “creierul” uneia dintre cele mai mari evaziuni fiscale

Pe langa angajati din Pro TV, Publimedia si Mediafax, sunt audiate si vedete ale trustului.

Vedetele Pro, cu susbsemnatul la IGPR

Cel putin 700 de fosti sau actuali angajati ai grupului de presa Mediafax ar urma sa fie interogati la Inspectoratul General de Politie din Bucuresti intr-unul dintre cele mai mari dosare de evaziune fiscala. Practic, vor da cu subsemnatul toti cei care au semnat, in calitate de beneficiari, contracte de Drepturi de Autor cu cateva firme aflate in atentia anchetatorilor si in spatele carora s-ar afla nimeni altul decat Adrian Sarbu. Surse din cadrul mega-anchetei sustin ca Sarbu nu ar fi platit taxele pentru aceste contracte timp de mai multi ani. Asa ca, zilele acestea, mai multi fosti si actuali angajati ai Media Pro au fost audiati la IGPR.

Prejudiciu de 26 milioane euro

Reamintim ca problemele pentru Adrian Sarbu au inceput din primele zile ale acestui an cand a fost debarcat de la sefia CME si, implicit, a Pro TV. Noua conducere a postului din Romania a declansat un audit fara precedent in trust, in acelasi timp fiind indepartati toti oamenii de incredere ai lui Sarbu. De asemenea,  mai multe contracte incheiate de fosta conducere au fost date pe mana Politiei. Ca urmare, fostul director al Pro TV, Vlad Panaitescu, a fost arestat pentru evaziune si spalare de bani. In luna iulie, politistii au efectuat 26 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la mai multe societati, printre care si Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii bucuresteni au stabilit ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA si a impozitului pe profit. Adrian Sarbu este banuit ca se afla la conducerea retelei din care fac parte mai multe firme conduse de omul de afaceri si care a provocat statului un prejudiciu estimat la peste 26 de milioane de euro.

author avatar
Nicole Ionescu
2.119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger