AcasăNewsAngajații de la fabrica de armament Cugir nu renunță. A patra zi...

Angajații de la fabrica de armament Cugir nu renunță. A patra zi de proteste!

cugirAngajații de la fabrica de armament Cugir nu renunță. A patra zi de proteste!

Angajații fabricilor de arme și muniție din Cugir și-au unit protestele. Sute de muncitori au ieșit și miercuri, 16 februarie, în stradă la Cugir, pentru a patra zi la rând.

În cursul dimineții, angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme din Cugir au pornit într-un nou marș pentru a protesta împotriva salariilor mici, dar și a condițiilor de muncă pe care aceștia le consideră improprii.

Oamenii spun că nu se vor întoarce la lucru până când conducerea nu le va da o soluție clară. Abia după trei zile de protest, muncitorilor supărați li s-a promis că vor avea o întâlnire cu un secretar de stat din Ministerul Economiei.

Din primele informații, Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a ajuns încă de marți seara la Cugir pentru a discuta cu oamenii. Primele negocieri au loc la Fabrica de Arme Cugir, urmând ca mai apoi reprezentantul ministerului să meargă și la Uzina Mecanică Cugir, potrivit alba24.ro.

„Salariile sunt foarte mici”

„Disperarea, neglijența autorităților ne-au adus în această situație. Salariile sunt foarte mici, condițiile de muncă sunt foarte proaste. Domnilor guvernanți, treziți-vă și eplecați-vă asupra problemelor reale ale oamenilor. V-au votat oamenii, și-au pus încrederea în dumneavoastră. Vă bateți joc de noi!

Aceasta este o fișă de plată – 1.150 – 500 de lei salariul. Dumneavoastră puteți trăi cu acești bani? Domnule președinte, domnilor miniștri, treziți-vă! Cugirul nu va muri, noi nu vom lăsa Cugirul să moară! Dacă este nevoie, vom veni la București să ne cerem cu adevărat drepturile. Industria de apărare a fost abandonată 30 de ani. Doar minciuni și promisiuni, investiții nimic, doar reduceri de personal. Rușine să vă fie, domnilor!”, a spus Matei Virgil, secretar la Sindicatul Liber al Uzinei Mecanice Cugir.

În cursul zilei de luni au avut loc discuții cu consiliul de administrație pentru ca problemele angajaților să fie rezolvate. Negocierile nu s-ai încheiat într-un mod favorabil pentru angajați, aceștia începând să scandeze „grevă generală”. Se pare că oamenii ar fi primit o majorare de doar 6.5 procente. Negocierile ar fi eșuat pe moment, conducerea cerând un nou termen, pe data de 25 februarie, pentru soluționarea cerințelor angajaților.

author avatar
Andreea Vlad