AcasăNewsAngajatii combinatului Oltchim vor iesi in strada

Angajatii combinatului Oltchim vor iesi in strada

(foto: business24.ro)

Angajatii de la Oltchim Ramnicu Valcea vor relua protestele, acestia motivand ca sunt nemultumiti deoarece, de cateva luni, nu si-au mai primit salariile.

(foto: business24.ro)

Situatia tot mai grea de la Oltchim Ramnicu Valcea i-a determinat pe angajatii combinatului sa iasa din nou in strada, a anuntat, marti, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, care a motivat ca protestele care vor debuta miercuri sunt cauzate de faptul ca salariile pe luna august nu au fost platite iar activitatea combinatului este in continuare oprita.

„Nu au fost primite salariile pe luna august, productia este oprita, nu se intampla nimic si nu sunt sperante dupa cum vad ca evolueaza lucrurile. Trebuie sa incepem sa lucram, sa producem, pentru ca altfel tensiunea va creste pe zi ce trece. Marti dimineata ne-am intalnit cu salariatii, informandu-i despre rezultatul negocierilor de la Ministerul Economiei. Noi am cerut sa se reitereze dispozitia Ministerului Econmiei de a da bani pentru repornirea combinatului, cu titlu de imprumut, cu titlu de ajutor de stat si sa primim salariile cat mai repede. Angajatii au decis ca de maine sa reluam protestele pe perioada nedeterminata. Vrem salariile restante si capital pentru repornirea instalatiilor”, a declarat, marti, liderul angajatilor protestatari de la Oltchim Ramnicu Valcea, Corneliu Cernev, citat de realitatea.net.

Totodata liderul protestatarilor de la Oltchim a mai anuntat ca protestele vor surveni si pe fondul situatiei incerte privind privatizarea combinatului, Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, si guvernantii avand discutii in contradictoriu.

„Semnarea actului a fost stabilita pentru miercuri. In prima faza reprezentantii lui Dan Diaconescu au facut observatii, au cerut materialele care lipseau, care erau anexe la contractul de privatizare, au dorit sa stie bugetul actualizat al combinatului, daca ne-au crescut datoriile la stat, daca avem si altele decat cele de la sfarsitul anului trecut. Au vrut apoi situatia proceselor litigioase pe care le are societatea, multe aflate pe rolul instantelor, dar si rezultatele controalelor pe care diverse autoritati, precum ANAF, Corpul de Control al premierului, Ministerul Economiei, le deruleaza de o saptamana la Oltchim. La un moment dat, Remus Vulpescu a mers si a vorbit cu ministrul Chitoiu, timp de o ora. Nu stiu ce au vorbit, dar declaratiile premierului, ca procesul de privatizare este esuat si ca va fi reluat din februarie, nu coincid cu ce ne-a spus noua Vulpescu, respectiv ca se continua procesul de negociere pentru definitivarea contractului. Sunt declaratii contradictorii”, a mai spus Cernev.

author avatar
Ionut Zgimbau
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger