AcasăNewsAngajati de la Scorseze, acuzati de evaziune fiscala

Angajati de la Scorseze, acuzati de evaziune fiscala

sursa foto: adelin-petrisor.ro

Procurorii DIICOT Neamt anunta ca cinci angajati ai firmei de paza Scorseze Security sunt acuzati de evaziune fiscala.

sursa foto: adelin-petrisor.ro

Acestia actionau dupa un mod de operare specific. Astfel, s-a retinut identificarea si preluarea prin intermediari a unor societati comerciale care aveau in posesie sau care puteau sa obtina documente cu regim special, utilizate in comertul cu material lemnos si folosirea ulterioara a acestor documente, precum si a unor facturi si chitante completate fictiv, pentru a se atesta livrarea catre societatile comerciale beneficiare a unor cantitati importante de marfuri, in special material lemnos primar si secundar.

Conform procurorilor DIICOT, in perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor gruparii infractionale cercetate, intermediarii completau in mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, in scopul introducerii in contabilitatea societatii comerciale respective, pentru scaderea artificiala a bazei impozabile.

Ca urmare a organizarii acestei activitati infractionale, in numele S.C. „Cogicomconstruct Primtrans” SRL au fost intocmite in cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta in mod fictiv ca aceasta societate comerciala ar fi livrat in perioada 2012-2014 catre S.C. „Scorseze Security International” SRL cantitati imense de marfuri, dupa cum urmeaza:

– in cursul anului 2012 – in valoare de 58.543.839,20 lei;

– in cursul anului 2013 – in valoare de 52.975.668,86 lei;

– in cursul anului 2014 – in valoare de 2.400.000,00 lei.

Aceste facturi, emise de o societate comerciala de tip „fantoma”, aflata de la data de 16.10.2013 in procedura de insolventa, au fost inregistrate in contabilitatea S.C. „Scorseze Security International” SRL, avand drept rezultat degrevarea artificiala si ilicita a acestei societati comerciale de plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe si impozite.

Suspectii au folosit pentru realizarea scopului infractional aratat si SC „Starlet Wood” SRL Bistrita, jud. Neamt, precum si SC „Domexim Team” SRL Vanatori Neamt.

Procurorii DIICOT vorbesc de un prejudiciu de circa opt milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
1.460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger