Cauta

Angajati de la Omniasig fentau legea antedatand contractele de asigurare facultativa pentru locuinte

Angajati ai Omniasig antedatau politele de asigurare facultativa, creand aparenta ca respectivele contracte ar fi fost incheiate intr-un moment in care nu exista obligativitatea incheierii asigurarii obligatorii si, implicit, a incasarii primei de asigurare revenite societatii de asigurare PAID.

Practic, orice contract de asigurare facultativa incheiat in absenta unui contract de asigurare obligatorie a creat in dauna PAID un prejudiciu de 20/10 euro per contract.

Ancheta procurorilor la Omniasig vizeaza emiterea ilegala a unor polite de asigurare a locuintelor Presedintele ASF Misu Negritoiu spune insa ca politele sunt valabile iar clientii Omniasig nu vor fi afectati

Astfel, arata procurorii, din 27 iulie 2013, s-a instituit pentru proprietarii de locuinte obligatia incheierii unei polite de asigurare obligatorie a locuintei PAD – polita de asigurare contra dezastrelor naturale in format electronic, separat de incheierea unei polite de asigurare facultativa care ar acoperi aceste riscuri.  Prin modificarile aduse legislatiei in vigoare, persoanele fizice si juridice nu mai puteau incheia contracte de asigurare facultativa a locuintelor decat daca incheiau, in prealabil, o asigurare obligatorie a acestora. Astfel, societatile de asigurare puteau incheia contracte de asigurare facultativa numai dupa ce verificau existenta asigurarii obligatorii a locuintei, inclusiv, daca asiguratul a platit prima obligatorie de 20 euro (pentru locuinte de tip A)  si 10 euro (pentru locuinte de tip B). Sumele trebuiau virate de societatile de asigurare in conturile societatii de asigurare PAID („Pool”-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale, societate de asigurare de interes public).

Presedintele ASF Misu Negritoiu

Legal, angajatii companiei de asigurare ar fi trebuit sa incheie, prima data asigurarea obligatorie si sa incaseze suma de 20/10 euro ce urma a fi virata in contul PAID. Abia apoi compania in cauza putea incheia contracte de asigurare facultativa. Orice contract de asigurare facultativa incheiat in absenta unui contract de asigurare obligatorie a creat in dauna PAID un prejudiciu de 20/10 euro per contract, mai precizeaza PICCJ.

 

Ultimele stiri

  • Frenezia listărilor: Hong Kong depășește Wall Street
  • Software open source: S-CORE, ambiția producătorilor auto europeni
  • Ion Sterian, Transgaz: Astăzi s-a încheiat Subtraversarea fluviului Dunărea, parte a infrastructurii Conductei de transport gaze naturale “Țărmul Mării Negre-Podișor”
  • Marcel Ciolacu: „Austeritatea oarbă NU reduce deficitul – îl adâncește”
  • Comisia Europeană, în extaz. Guvernul taie fix programele de dezvoltare a industriei românești
  • Nu ai bani, poți să mori. Sute de mii de români, lăsați fără asigurare medicală
  • Lovitură pentru speculanți. Se cere reforma totală a pieței de energie
  • Topul încasărilor la „mondialul” cluburilor. Real Madrid – 54,8 milioane de euro!
  • Va amâna UE aplicarea Legii privind inteligența artificială?
  • România, la toamnă: proteste, anticipate și un nou guvern?!
  • Exit mobile version