AcasăNewsAngajati ai Ministerului Economiei, implicati in fraude bancare

Angajati ai Ministerului Economiei, implicati in fraude bancare

DIICOT audiaza o suta de persoane, printre care si angajati ministeriali, intr-un caz de frauda bancara cu prejudicii estimate la 22 de milioane de euro. Anchetatorii au descins joi la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatilor acestora din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si Calarasi.

Activitatea infracţionala a fost sprijinita de catre directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Saramet, vicepresedinte al unei unitati bancare, Cercel – Duca Alexandru Claudiu, si angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Persoanele anchetate sunt acuzate ca ar fi obtinut in mod ilegal, prin falsificarea de documente, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii.

„Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Bucuresti si Biroul Teritorial Calarasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor. In acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 50 de perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu”, informeaza aceeasi sursa.

Coordonati de liderul Daniel Ruse, membrii grupului infractional au realizat importante beneficii prin savarsirea de fraude bancare in perioada 2011-2012. Astfel ei au obtinut sau au incercat sa obtina 40 de credite de la 16 unitati bancare din Romania, folosindu-se de acte false.

Valoarea la care se ridica prejudiciile cauzate de gruparea infractionala este estimata la 22 de milioane de Euro, se mai arata in comunicatul Directiei. In total 100 de persoane vor fi anchetate si audiate la sediul DIICOT, urmand ca la finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

Alina Costache

author avatar
Alina Costache
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger