AcasăNewsAngajări pe șpagă: Percheziții la cel mai mare spital prahovean. Se ținea...

Angajări pe șpagă: Percheziții la cel mai mare spital prahovean. Se ținea socoteala celor care au dat mită  

Spitalul de Urgență Ploiești este implicat într-un mare scandal privind angajările pe șpagă. Polițiștii au intrat pe fir, iar în urma perchezițiilor la sediul unității medicale, în biroul șefei de la resurse umane au găsit zeci de sticle de parfum sigilate. 

Mai mult, anchetatorii ar fi găsit chiar o însemnare într-un caiet, care ar presupune persoanele ce au dat mită pentru obținerea unui post călduț.

Angajata ar fi oferit și alte bonusuri în schimbul unor șpăgi

Potrivit anchetatorilor, șpăgile primite vizează posturile de asistente, infirmiere sau personal TESA. Șefa biroului de resurse umane a spitalului ar fi adoptat această practicat de ani buni, însă numărul celor care au oferit șpăgi s-ar fi intensificat în perioada pandemiei.

Mai mult, angajata este suspectată că ar fi oferit și alte beneficii în schimbul unor șpăgi, precum acordare de sporuri (prime) în mod preferenţial, însă, deocamdată, această informaţie nu a fost confirmată de procurori.

În câteva luni, femeia ar fi ieșit la pensie

Ancheta în acest dosar a pornit în urma unei reclamaţii semnate de un denunţător şi trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Procurorul de caz nu a făcut declaraţii oficiale privind această anchetă, notează adevărul.ro.

Şefa departamentului de resurse umane este unul dintre cei mai vechi agajaţi ai SJU Ploieşti şi în curând ar fi ieșit la pensie, potrivit unor surse medicale. Luni, angajata cercetată de procurori nu a venit la serviciu la primele ore, aşa cum este programul, şi nici nu a anunţat conducerea unităţii medicale despre situaţia sa.

author avatar
Alina Costache
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger