AcasăNewsAndronescu si Athanasiu, urmariti penal!

Andronescu si Athanasiu, urmariti penal!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri, redeschiderea dosarului penal in care Ecaterina Andronescu si Alexandru Athnasiu sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni in perioadele in care au fost ministri ai Educatiei.

Concret, cei doi fosti ministri ai Educatiei sunt acuzati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de spalare de bani, abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita.

Cererea DNA, de incepere a urmaririi penale, a fost inregistrata la ICCJ pe 22 iunie, iar procurorii sustin ca faptele comise de Andronescu si Athanasiu sunt similare celor din celebrul dosar „Microsoft”.

Athanasiu este acuzat in dosarul „Microsoft” de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, respectiv ca a intervenit in favoarea firmelor Compacq si Siveco si a achizitionat, din banii ministerului, licente cu 30-40% mai scumpe decat in mod normal si calculatoare si produse software cu 50% mai scumpe decat pretul pietei.

Andronescu este acuzata in dosarul „Microsoft” de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, respectiv ca a intervenit in favoarea firmei Siveco si a primit de la reprezentantii firmei respective foloase necuvenite pentru a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educatiei.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger