AcasăNewsAndronescu, despre decizia lui Ponta de a numi un alt ministru al...

Andronescu, despre decizia lui Ponta de a numi un alt ministru al Educatiei: Nu e nimeni de neinlocuit!

(foto: realitatea tv)

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu pare a fi deranjata de faptul ca nu a mai fost numita in noul Guvern Ponta, ea afirmand ca nimeni nu i-a reprosat nimic legat de activitatea ei profesionala.

(foto: realitatea tv)

Dupa ce Victor Ponta a anuntat oficial noul sau Cabinet, fostul ministru al Educatiei a declarat ca nimeni nu i-a reprosat nimic si tot ceea ce a facut pana in acest moment in sistem a fost pentru ca a constientizat ca detine o vasta experienta in domeniu. „Nu (nu a primit nici un repros, n.r.). Nu e nimeni de neinlocuit si nimeni… sau cel putin eu nu am facut niciodata parte din categoria celor care desfasoara o activitate avand ca tinta sa fiu ministrul Educatiei”, a afirmat Andronescu.

 

Cat despre motivele pentru care Ponta nu a mai numit-o in structura noului Guvern, social-democrata a precizat scurt: „Pai nu trebuie sa mai incerce si altii sa fie foarte buni ministri ai Educatiei?”. Totodata, Andronescu a explicat ca este posibil sa preia, din nou, conducerea Comisiei de Invatamant din Senat, adaugand ca acest lucru va fi posibil doar prin votul senatorilor.

Intrebata de catre jurnalisti daca va accepta sa revina la conducerea Ministerului Educatiei, in cazul unei posibile remanieri, Ecaterina Andronescu a raspuns: „Eu v-am spus, am acceptat sa fiu ministru asa cum stiti pentru ca am fost constienta de experienta si expertiza pe care le am, acumulate de-a lungul anilor si pe care le pun in slujba sistemului de invatamant”.

Dupa ce a anuntat lista Guvernului Ponta 2, Premierul a precizat ca pentru numirea noului ministru al Educatiei s-a consultat cu Andronescu si decizia a fost luata de comun acord.

Prim-ministrul a declarat ca absenta social-democratei de pe lista noilor ministri se datoreaza faptului ca intelegerea cu aceasta a fost ca ea sa preia portofoliul doar pana la instalarea noului guvern.

„Eu am fost foarte multumit de activitatea Ecaterinei Andronescu ca ministru. O apreciez enorm. De altfel, va fi presedintele comisiei de educatie din Senat. Cei doi rectori tineri, domnii Pricopie si Costoiu, fosti secretari de stat ai doamnei Andronescu, deci crescuti de dumneaei, vor avea o sarcina extrem de dificila”, a afirmat Victor Ponta, imediat dupa ce a anuntat lista ministrilor.

author avatar
Alina Costache
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger