AcasăNewsAndrew Tate, amenințări de după gratii. Cere daune de 300 de milioane...

Andrew Tate, amenințări de după gratii. Cere daune de 300 de milioane de dolari

andrew tateAndrew Tate, amenințări de după gratii. Cere daune de 300 de milioane de dolari

Controversatul milionar Andrew Tate a amenințat cu acțiuni legale împotriva cel puțin uneia dintre femeile care l-au acuzat de viol și trafic de persoane.

Avocații femeii din SUA spun că ea a primit o scrisoare de la o firmă de avocatură din SUA în decembrie, în numele lui Andrew Tate și al fratelui său, Tristan, prin care i se solicită să renunțe la acuzații.

Andrew Tate și-a amenințat o victimă

Femeia și familia sa au fost amenințați că vor fi dați în judecată pentru 300 de milioane de dolari dacă nu își retrage acuzațiile.

Un avocat al fraților Tate a spus că aceștia urmăresc pretenții valabile pentru defăimare.

„În aprilie 2022”, se spune, „ați declarat în mod fals unei terțe părți că clientul nostru v-a exploatat, v-a abuzat și v-a ținut împotriva voinței dvs. […] Ați repetat declarații false și defăimătoare către poliție, mass-media și un alt cetățean al Statelor Unite despre frații Tate”.

O acuză public de defăimare

Andrew și Tristan Tate se află în prezent în arest preventiv în România, în timp ce poliția investighează acuzații de trafic și viol, pe care ambii bărbați le neagă.

Benjamin Bull – care lucrează pentru Centrul Național pentru Exploatarea Sexuală – spune că persoana pe care o reprezintă este un martor cheie în ancheta românească și că scrisoarea a fost concepută pentru a face „un singur lucru”:

„[A fost] destinată să închidă martorul; să-l împiedice să prezinte mărturie în orice procedură”, a spus el. „Ei vor ca aceste domnișoare să se ascundă, să nu vină niciodată în față [sau] să descrie ceea ce au văzut și ce li s-a întâmplat. În mod clar, este un efort de intimidare”.

Avocații fraților Tate au confirmat pentru BBC că scrisoarea a fost trimisă în decembrie, ca o chestiune civilă pentru defăimare și calomnie în SUA, dar neagă orice intimidare.

author avatar
Andreea Vlad