AcasăNewsAndrei Placinta, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Andrei Placinta, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Andrei Placinta

Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru tentativa de omor, talharie si ultraj contra bunelor moravuri, in cazul incidentului petrecut in 6 decembrie 2010.

Andrei Placinta

Pe latura civila, instanta a luat act de faptul ca Spitalul Universitar a fost despagubit anterior, astfel ca a respins actiunea unitatii sanitare. Totodata, instanta a constatat ca victimele lui Andrei Placinta nu s-au constituit parti civile in proces, astfel ca nu a fost obligat la plata unor despagubiri in cazul acestora.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Razvan Andrei Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, „in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta”, potrivit Parchetului.

In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi. In aceste imprejurari, in timp ce partea vatamata S.N. incerca sa il opreasca pe inculpat, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut. Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale, potrivit procurorilor.

Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, fiind eliberat in 6 ianuarie 2011. Fiul fostului ministrul al Tineretului, Andrei Placinta, a recunoscut in fata instantei ca a fumat canabis cu prietenii, la varsta de 15-16 ani, cand era elev la un liceu din Elvetia, tara care tolereaza consumul de droguri usoare.

Andrei Placinta a povestit, in septembrie 2011, in fata instantei, scenele din 6 decembrie 2010, totul fiind pus sub umbrela excesului de adrenalina, de sentimente protective fata de fosta sa prietena si de dorinta lui de a o „salva” pe aceasta.

„Relatia dintre noi se racise. Eu ii imprumutasem niste bani, doua sute de lei si ea trebuia sa mi-i dea inapoi. Ea m-a sunat in ziua respectiva ca sa-mi spuna ca vine la mine sa-mi dea banii. Am asteptat jumate de ora si nu a venit. Mi s-a parut ciudat, pentru ca ea sta foarte aproape de mine. (…) Apoi am plecat cu masina sa ma intalnesc cu ea. Ea a spus la un moment dat ca este la gara si ca scoate banii. Apoi am vazut-o in trafic pe strada, am sunat-o si i-am zis sa opreasca. A oprit si eu am oprit masina in spatele masinii ei. Ea a venit la mine in masina si mi-a dat banii. Noi nu mai eram impreuna, dar ea ma mai suna si intretineam relatii sexuale. Apoi am pornit spre Arcul de Triumf”, a spus atunci Andrei Placinta.

El a mai aratat atunci ,ca dupa ce au facut o scurta oprire pentru a cumpara tigari, fata i-ar fi spus din senin ca are un nou prieten, cu care nu intretine relatii sexuale, aratandu-si disponibilitatea fata de el, afirmatie care l-a deranjat suficient de mult cat sa-i ceara telefonul pentru a cauta detalii despre noul prieten al fetei.

In continuare, Andrei Placinta a povestit cum a ajuns sa-si palmuiasca prietena, pe care ulterior isi dorea sa o salveze si despre cum a ajuns sa faca manevre cu masina in multimea adunata la fata locului.

„Cand am inceput sa caut in telefon, ea a inceput sa tipe, sa urle. Era agitata si nervoasa. Vroia sa ii dau telefonul. A inceput sa ma traga de par, iar eu am imbrancit-o cu mana dreapta, iar cu stanga cautam in telefon. Am ajuns acolo unde parcase ea. Ea a coborat si urla in strada. Se uita lumea. Ea s-a dus la masina ei si urla. Pur si simplu urla. Parca era un emitator de zgomote. Eu am coborat din masina dupa ea. Ea tipa si cerea telefonul. Ambele telefoane ramasesera pe bordul masinii. Afara ea tot tipa. Ma enervasem si deja nu-mi placea situatia. Se uita lumea. Vorba ei, acolo era zona rau famata. Mi s-a parut o ipocrizie din partea ei. Ea a spus ca sa mergem sa luam geanta, ca masina e in zona famata si acolo ea tipa si urla. Si i-am dat o palma peste fata si i-am spus sa nu mai tipe. Nu ne-am tras de par in strada. Doar o palma i-am dat si ea s-a oprit din tipat si a inceput sa planga”, a spus Placinta in fata instantei.

Acesta a aratat ca la acel moment, dupa ce si-a palmuit prietena, Nicolae Stan a incercat sa intervina, moment pe care el il intelege prin prisma faptului ca barbatul nu a stiut faptul ca ei se cunosc.

author avatar
Ciprian Purice
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger