AcasăNewsAndrei Nastase e noul primar al Chisinaului. Reactii de la Bucuresti

Andrei Nastase e noul primar al Chisinaului. Reactii de la Bucuresti

Rezultatele scrutinului din Moldova indica faptul ca primaria Chisinaului va fi condusa de un un pro-european: Andrei Nastase.

„Astazi am obtinut o victorie importanta (…) impreuna, prin iesirea masiva la vot, a fost o demonstratie de democratie”, a declarat candidatul Platformei Demnitate si Adevar, duminica seara, dupa aflarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor anticipate, convocate dupa demisia lui Dorin Chirtoaca.

Andrei Nastase (42 de ani) l-a invins in turul doi pe candidatul socialist Ion Ceban. Noul primar a tinut sa le multumeasca tuturor celor care au iesit la vot.

„La Chisinau a castigat ratiunea”

Dupa cum era de asteptat, rezultatul alegerilor pentru sefia primariei capitalei Republicii Moldova a fost urmarit cu atentie si in Romania. „La Chisinau a castigat ratiunea. Deci exista sanse pentru un viitor comun. Ma bucur enorm ca prorusii nu au majoritate in Chisinau, iar oamenii au votat constient impotriva Kremlinului si oligarhilor. Din acest moment, incepe batalia pentru alegerile parlamentare din toamna, pentru ca adevarata lupta se va da atunci. Aceasta victorie este incurajatoare, dar nu suficienta. Mult succes noului Primar General Andrei Nastase!”, a transmis Eugen Tomac, presedintele executiv al PMP, via Facebook.

La randul sau, liderul PNL, Ludovic Orban, a tinut sa salute, in numele formatiunii pe care o conduce, „victoria obtinuta de Andrei Nastase in alegerile pentru Primaria Chisinaului”. ”Consecvent, Partidul National Liberal va ramane alaturi de partenerii nostri din Republica Moldova, PDA, PAS, PLDM, Andrei Nastase, Maia Sandu si Viorel Cibotaru, oferindu-le tot sprijinul si pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc in toamna acestui an. Alaturi de acesti noi lideri Republica Moldova revine pe drumul natural european”, a transmis liderul PNL, pe aceeasi retea de socializare.

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger