AcasăNewsAndrei Marga, sustinut de PNL pentru sefia ICR

Andrei Marga, sustinut de PNL pentru sefia ICR

(foto: napocanews.ro)

Andrei Marga, fost ministru de Externe, este sustinul de PNL pentru sefia Institutului Cultural Roman, post neocupat dupa demisia lui Horia Roman Patapievici.

(foto: napocanews.ro)

National liberalul Andrei Marga, care a fost demis din functia de ministru de Externe pentru a fi inlocuit de Titus Corlateanu, este sustinut de PNL pentru postul de presedinte al Institutului Cultural Roman, functie care este neocupata dupa ce Horia Roman Patapievici a demisionat.

Decia PNL de a-l propune pe Andrei Marga a fost discutata miercuri, in Biroul Politic Central al partidului, a anuntat Dan Mihalache, secretar general adjunct al national liberalilor.

„Da, a fost o decizie luata in BPC pentru sustinerea domnului Marga”, a declarat Dan Mihalache pentru Newsin, preluat de realitatea.net.

Contactat de catre jurnalisti, Andrei Marga a sustinut ca nu este la curent cu decizia PNL.

„Nu stiu. Trebuie sa ma interesez despre ce e vorba. Nu am idee. Lasati-ma sa ma informez. Nu pot sa fac nicio declaratie deocamdata”, a spus politicianul.

Andrei Marga a anuntat la inceputul lunii august ca a refuzat toate ofertele primite dupa remanierea sa din functia de ministru, fiind decis sa plece in Germania cu o bursa de cercetare. printre ofertele refuzate de politician s-au numarat, la acel moment, funtiile de ambasador, sef al unui institut, precum si de ministru, dar pe alt portofoliu.

„Au fost si alte oferte mai puternice decat cea diplomatica, dar vreau sa folosesc libertatea mea de a face cercetare. Mai multe, acum… pot sa spuna cei care le-au facut. Erau mai multe institute puse in joc, chiar ministere, dar am spus ca nu agreez si ma retrag in sfera proprie”, declarase Andrei Marga.

author avatar
Ionut Zgimbau
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger