AcasăNewsAndrei Marga revine cu soluţia nepopulară pentru pace în Ucraina: "Implică cedări...

Andrei Marga revine cu soluţia nepopulară pentru pace în Ucraina: „Implică cedări teritoriale”

andrei margaAndrei Marga, despre motivele pentru care am ratat aderarea la Schengen: "România, un stat eșuat!"

Andrei Marga insistă pentru încheierea războiului Rusia-Ucraina, prin cedarea unor teritorii de către Ucraina. Fostul ministru de Externe și al Educației a fost contestat, în ultimele săptămâni, pentru soluţia nepopulară pe care a propus-o pentru pace în Europa.

Marga revine cu teoria lui şi chiar a dezvoltat subiectul.

I-a dat exemplu pe Musk şi The New York Times

El susține că victoriile militare pe câmpul de luptă sunt trecătoare și că adevărata soluție o reprezintă o discuție așezată și rațională între marile puteri și că asta va implica invariabil cedarea de teritorii. Orice altă discuție și soluție înseamnă prelungirea fără sens a unui conflict care afectează toate statele:

Ce-i de făcut acum, când conflictul din Ucraina este pe scenă? În care se pierd vieți, se distrug bunuri și economii, se antagonizează oameni, se ostilizează țări. Și în care fiecare cetățean european plătește tot mai mult pentru o situație ce ar fi putut fi prevenită.

Pe scenă este acum și o propagandă dintre cele mai reprobabile, al cărei primitivism duce, între altele, la blamarea celor care sunt conștienți de consecințele aberațiilor. Mai recent, până și Elon Musk, The New York Times și alții, care au spus lucid că pacea durabilă implică cedări teritoriale, sunt luați la rost de activiși rudimentari.

Această propagandă își asumă continuarea conflictului. Nu voi insista asupra ei. Mă interesează ieșirea din conflict”, scrie Andrei Marga, într-un editorial din Cotidianul.

A invocat adevărul istoric

Fostul ministru a mai spus că opiniile sale „corespund adevărului istoric, dreptului internaţional și intereselor generale – dincolo de propaganda care poimâine va fi socotită o penibilă eroare”.

Niciunul dintre preopinenți nu a adus vreun argument factual împotriva a ceea ce am spus. Sunt pentru a vedea realitățile, a respecta reglementările și pentru o rezolvare echitabilă.

Suntem astfel în fața unei încercări salutare a realismului politic de a concepe ieșirea din conflictul ucrainian.

Modelul obținut este fără iluzii, dar cu șanse de aplicare. Rămâne, desigur, întrebarea: cine face prima mutare?

În acest moment, este clar că a venit ora unei inițiative politico-diplomatice – importantă nu pentru a clama victorii care nu au cum să vină, ci pentru victoria din nou a unei rațiuni minimale„, a mai scris Marga.

author avatar
Andrei Ștefan
688 afisari

26 COMENTARII

  1. Dl Marga imi devine din ce in ce mai simpatic
    Sa inoti impotriva uriasului curent pro-ukr ,denota un curaj nebun,demn de toata admiratia

    • Stefan din Nord , Andrei Marga nu este curajos , este un fost comunist , fiind presedinte al Asociatiei Studentilor Comunisti din Cluj. A dat note informative Securitatii., a fost profesor de marxism-leninism,si este casatorit cu Dana, nepoata lui Ioan Ursu, membru al BCEX al CC al PCR. Asta pt a intelege de ce sustine propaganda Rusiei privind dezmembrarea Ukrainei. Are aceleasi opinii asa cum au de altfel toti care regreta comunismul. Nimic nou sub soare

      • Vierme, așa… ca boculete? Ca csalas-ul sau bârnă? Zi, hoitule!?
        Chiar, nu ne-ai zis ce academicieni au fost moșii și strămoșii tăi, retardel.
        Ia mai înșiră aici pe unde și-au dat doctoratele, handi mic ce ești tu waxer.

        • Barbu GH, inafara de jigniri, de trivialitati, nu esti un stare sa ai o opinie, macar o idee cat de cat coerenta ? Poti sa ma informezi ca ai realizat pana in prezent ?

  2. @ Adică exprimă o ,,atitudine de vandal, ,,de profitor” al distrugerilor din Ucraina, motivate de război, pentru a cita din exprimările lu’ domnu’ Andrei Marga, ?

      • @ Fauna a obținut cele mai multe drepturi pentru colectivități, de când guvernează ăștia de la PNL și PSD, ?

  3. D-le Marga ce se intampla daca urinezi contra vantului ?, sa vezi daca mai si defechezi tampenii ce se poate intampla cu imaginea publica a dvs. Cu dvs. nu mai avem nevoie de rusi in tare , este suficient sa deschizi gura si …..poc oferi solutii geniale lui Zelenski. Daca aveam si noi in RO un politician ca el, eram demult in Schengen. Ce sa facem cu politicieni ca dvs. asteptam sa cada para malaiata …..

  4. Nu stiu de ce se tot implica lumea din afara in conflictul altora…noi in Romania nu avem de ce sa ne bagam…dar chestia cu teritoriile romanesti e alt subiect care poate fi discutat separat in alte conditii.Marga sa vorbeasca despre ce are legatura cu tara no a stat//intre cele doua parti implicate noi nu avem ce cauta

  5. @ Foaie verde ciorbă cu cârnați.
    Ardelenii sunt bogați,
    Andrei Marga îi face diplomați, ?

  6. Dlui Marga cu stima, ati crescut in fata multor romani.Granitele noastre pe vremea lui Stefab=n cel Mare erau cu Polonia,Ucraina sta pe cetatile domnitorului moldovean,aparate de moldoveni.Cernautii cu Bucovina era a romanilor.Kievul era capitala ortodoxismului rusesc.Odessa ,Ialta,Crimea,Semfiropol,Sevastopol sunt teritorii si localitati rusesti

  7. Degeaba latrati la Luna, domnule Marga, ca pe hoti ordinari de politruci de la Bukale ii doare fix in pwula de popor si de teritoriile furate de altii !! Plus ca astia va latra si pe dvs., fiindca dvs. latrati impotriva curentului occidental nazisti-progresist !! Dar e bine ca din cand in cand sa le dati o pwula in gura, si multe banane la toti tradatorii de neam si de colonie esuata semi-bananiera din Carpati, incepand cu ciukanezul, ciorlaku, danku, macar mai intra si frica in ei, asa putin 🙂 Oricum, razboiul nuclear e garantat, e numai chestiune de timp, nu si daca 🙂

  8. Toată stima, domnule Marga. Am văzut, întâmplător, la un post TV de sorginte antiromânească, sorosistă și useristă, un tip, pe numele lui de fetiță, Paleologu, zis și Pleașcă, care înfiera cu mânie proletară, ca tatăl său, pe eminentul Andrei Marga, și mi-a fost greață de afirmațiile sale.

  9. & Dacă îi face un bine Emilia Șercan lu’ Corina Crețu să o verifice de plagiat pentru a stabili pe cine mai „alăpta” la tehnico-științific, pe lângă Șora, Marga, alți lideri ai învățământului, pe regula ,,bate șaua să priceapă iapa” sau mai științific spus, pe principiul vaselor comunicante , ceea ce e aplicabil în „cercetare științifică pri „dezvăluirea de plagiate”, deci că au și ăștia care i-au instruit interesele lor, că se feri ;ercana să își minimizeze imaginea și să își mai „altereze funcționalul” și cu ,,plagiatul” lui Bode, lider al foștilor milițieni, după ce le descoperi câțiva îndrumători plagiatori de la MAI, ?

  10. & Totuși, „cota de ghilimele” dată autorilor ar putea fi importantă, ? Prin unele activități alții mai au și dobânzi, penalități, ?

  11. & Ce grafice au indicatorii de îmbolnăviri , ieșiri din mediul intelectual de când societatea intelectuală luptă împotriva plagierii, tendințe, ?

  12. & Despre implementarea valorilor tradiționale ale societății apusene europene în Estul Europei, ?
    Dacă Emilia Șercan a stabilit care este cota de plagiere dintre ,,halva” și ,,halviță”, ?
    „Santa” de regulă e „Moș” , ?

  13. & Dacă Andrei Marga e „lider de oi” care dau „cota de onorabilitate”, de citare, ca „autor ștințific”, ?

  14. & Să ne amintim și de Adrian Păunescu, cu așa intervenții intelectualo-politice, ale domnului Marga ,?
    ,, Foaie verde ceapa ciorii
    Ăștia sunt conducătorii,
    Andrei Marga lider tare
    Calcă pământu-n picioare,
    Când e cu rusificare,
    Victime colaterale
    Și interese globale, !”
    , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger