AcasăNewsAndrei Hrebenciuc, cercetat penal in Liechtenstein

Andrei Hrebenciuc, cercetat penal in Liechtenstein

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au anuntat, miercuri, ca pe numele lui Andrei Hrebenciuc a fost deschis un dosar penal in Liechtenstein.

Anuntul a fost facut cu ocazia audierilor care au avut loc miercuri in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, dosar in care Andrei Hrebenciuc si Viorel Hrebenciuc sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni.

Conform procurorilor ICCJ, Hrebenciuc junior va fi audiat prin intermediul unei comisii rogatorii, iar autoritatile din Liechtenstein au solicitat mai multe detalii in legatura cu dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Reprezentantii lui Hrebe junior au fost luati prin surprindere de aceasta situatie, avocatul lui Andrei Hrebenciuc sustinand ca atat echipa acestuia, cat si fiul fostului deputat nu stiu nimic despre posibilitatea ca Andrei Hrebenciuc sa fie cercetat penal in Liechtenstein.

Deocamdata, oamenii legii de la Curtea Suprema au declinat implicarea lor in poveste, iar dosarul „Liechtenstein” a fost transmis Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, urmand ca procurorii de acolo sa decida daca se va colabora cu autoritatile din Liechtenstein sau nu.

Intre timp, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au depus la dosarul retrocedarilor ilegale de paduri mai multe CD-uri cu interceptari ale membrilor familiei Hrebenciuc. Dupa ce vor asculta si ei aceste interceptari, Andrei si Viorel Hrebenciuc vor decide daca solicita judecarea prin procedura simplificata, respectiv recunoasterea faptelor, sau nu.

author avatar
Cristi Ionita
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger