AcasăNewsAndrei Chiliman si Vlad Moisescu, in dosarul cumnatului lui Ponta

Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, in dosarul cumnatului lui Ponta

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, procurorii anticoruptie facand perchezitii, ieri, la sediul primariei, la locuintele edilului si a  altor trei suspecti din acest dosar, printre care Vlad Moisescu si Ioana Costescu. Dosarul este disjuns din cel in care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, si deputatul Sebastian Ghita sunt cercetati pentru fraudarea de fonduri europene.

Andrei Chiliman (foto) si Vlad Moisescu, prinsi in vartejul DNA

Liberalul Andrei Chiliman, a fost ridicat, ieri, de pe Aeroportul Henri Coanda si dus la audieri la DNA Ploiesti. El se intorcea de la Bruxelles unde a participat la ceremonia de decernare a premiului „Roger Léron 2015”, acordat pentru contributia adusa la dezvoltarea surselor de energie durabila in UE, edilul fiind unul dintre cei nominalizati, alaturi de reprezentantii Austriei, Suediei si Irlandei.

Vlad Moisescu

Primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie. Numele comun din acest dosar, care face legatura intre cazul privind canalizarea de la Comarnic si activitatea Primariei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat si retinut saptamana trecuta de DNA, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, Adrian Semcu. Potrivit unor surse judiciare, firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte si cu Primaria Sectorului 1, pentru consultanta in activitati precum lucrari de asfaltare si anvelopari de blocuri. Angajati ai Primariei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte, sustin anchetatorii. De altfel, Andrei Chiliman a fost saltat in urma denuntului facut de Gheorghe Boeru care ar fi declarat, la momentul retinerii sale, ca stia de ilegalitatile comise de cumnatul premierului, iar omul de afaceri a ales sa colaboreze cu procurorii si le-a spus ca inclusiv bani din buzunarul lui, sub forma de mita, au ajuns la primarul sectorului 1. In acest dosar sunt suspectate, alaturi de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie in Primaria Sectorului 1, dar si apropiati ai edilului. Aceleasi surse precizeaza ca parte din banii primiti de Chiliman au ajuns la PNL.Tot ieri au fost perchezitionate, pe langa sediul Primariei Sectorului 1, si locuintele lui Vlad Moisescu si Ioanei Costescu, apropiati ai primarului Chiliman.

 

author avatar
Andrei Coman
1.245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger