AcasăNewsAndrei Chiliman, retinut pentru o spaga de opt milioane de euro. Primarul...

Andrei Chiliman, retinut pentru o spaga de opt milioane de euro. Primarul va fi dus la Curtea Suprema!

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a fost retinut, joi seara, pentru 24 de ore de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Chiliman este acuzat, in mod oficial, de comiterea mai multor infractiuni precum complicitate la trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat.

Primarul va fi dus, vineri seara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Alaturi de Chiliman, procurorii DNA solicita si arestarea acolitilor sai Ioana Costescu, consilier personal al lui Chiliman, Ion Brad, consilier local, si Vlad Moisescu.

Ultimele informatii arata ca cei patru au pus la cale un sistem complex prin care obtineau sume importante de bani de la afaceristi care primeau contracte cu dedicatie. Oamenii legii sustin ca echipa lui Chiliman a incasat spagi de peste opt milioane de euro numai de la SC Straco SRL, reprezentata de Traian si Alexandru Horpos.

Spagile incasate de Chiliman si ai lui reprezinta 10% din banii primiti de SC Straco SRL de la Primaria Sector 1, in baza contractelor incheiate de cele doua parti.

author avatar
Cristi Ionita
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger