AcasăNewsAndrei Chiliman, la politie. Nu mai are dreptul sa fie primar!

Andrei Chiliman, la politie. Nu mai are dreptul sa fie primar!

Acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de comiterea mai multor infractiuni, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a fost lasat sub control judiciar de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Chiliman a ajuns sambata dimineata la Sectia 1 Politie, pentru a afla conditiile controlului judiciar. In perioada de doua luni in care se afla sub control judiciar, Chiliman nu mai are voie sa fie primarul Sectorului 1.

Cu toate acestea, edilul se considera in continuare nevinovat si anunta ca „veti vedea ca toate acuzatiile sunt zero”. Chiliman nu are voie sa paraseasca tara fara acordul autoritatilor si trebuie sa se prezinte de doua ori pe saptamana la politie.

„Dosarul pentru care am fost chemat nu are nicio legatura cu vreo spaga. Nu exista dovezi impotriva mea. Sa lasam justitia sa-si faca treaba. Nu au existat bani, nu s-a luat spaga, nu s-a dat spaga. Deocamdata nu am dreptul sa fiu primar timp de doua luni, dar o sa se ocupe colegii mei de Primarie in perioada respectiva. Nu se pune problema sa demisionez pentru ca sunt nevinovat”, a fost mesajul transmis de Andrei Chiliman.

Primarul suspendat al Sectorului 1 este acuzat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca a incasat spagi de circa noua milioane de euro impreuna cu cativa dintre apropiatii sai. Se spune ca gruparea condusa de edil incasa 10% sau 15% din fiecare suma rulata prin contractele acordate cu dedicatie. Din spaga respectiva, circa 30% ajungea la primar.

author avatar
Cristi Ionita
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger