AcasăNewsAndrei Chiliman, audiat la ICCJ. Procurorii il vor dupa gratii!

Andrei Chiliman, audiat la ICCJ. Procurorii il vor dupa gratii!

Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1, a ajuns, miercuri dimineata, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Chiliman este acuzat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de comiterea mai multor infractiuni, insa magistratii au decis, la sfarsitul saptamanii trecute, sa-l lase pe edil sub control judiciar.

Procurorii au contestat masura respectiva, iar contestatia lor este judecata miercuri, cand a fost audiat, din nou, si primarul suspendat al Sectorului 1.

Chiliman este acuzat ca obtinea spagi importante de pe urma unor contracte acordate cu dedicatie. In acelasi dosar sunt implicati si cativa dintre apropiatii lui Chiliman, respectiv Ioana Costescu, consilier personal al primarului, Vlad Moisescu, fost trezorier al Partidului National Liberal, si Ion Brad, consilier local.

De altfel, toti cei implicati in dosar, dar si apropiati ai acestora, in frunte cu soacra lui Vlad Moisescu, au fost audiati miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie sau la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Exista informatii conform carora procurorii DNA au intrat pe fir dupa ce s-a aflat ca soacra lui Vlad Moisescu a imprumutat-o pe fiica sa, respectiv pe sotia lui Vlad Moisescu, cu suma de trei miliarde de lei noi, aproximativ 670 de milioane de euro.

Procurorii DNA sustin ca respectivul contract ar fi unul cu titlu fictiv si, de fapt, ar fi o incercare a lui Vlad Moisescu de a justifica banii obtinuti, in realitate, din spagile incasate cu ajutorul primarului Andrei Chiliman.

author avatar
Cristi Ionita
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger