AcasăNewsAndreea Paul Vass demonteaza suspiciunea de plagiat: "Teza mea de doctorat este...

Andreea Paul Vass demonteaza suspiciunea de plagiat: „Teza mea de doctorat este scrisa de propria mea persoana, in urma a sapte ani de cercetare”

(foto: presalocala.com)

Andreea Paul Vass a negat, duminica, orice acuzatie legata de plagiat in cazul lucrarii sale de doctorat, spunand ca teza sa este rezultatul „a sapte ani de cercetare”, ca a fost scrisa chiar de ea si ca insusi coordonatorul lucrarii i-ar fi spus ca ramane cea mai buna teza pe care a coordonat-o in ultimii ani.

(foto: presalocala.com)

Andreea Paul Vass a negat orice acuzatie de plagiat, in aceeasi zi in care jurnalul.ro publica semnalarile aduse de un cititor cu privire la o presupusa existenta a unor „pasaje ample asemanatoare pana la identitate cu fragmente din lucrari ce n-au fost indicate in bibliografie”.

Andreea Paul, aleasa sambata vicepresedinte al PDL, sustine ca nu se pune problema ca lucrarea sa de doctorat sa fie un plagiat. „Teza mea de doctorat nu este plagiata, este scrisa de propria mea persoana, in urma a sapte ani de cercetare. Teza mea de doctorat nu este plagiata, are un element de originalitate care ma face sa fiu foarte mandra de aceasta teza si care l-a determinat si pe coordonatorul meu de doctorat sa-mi declare, acum cateva saptamani, ca a ramas cea mai buna teza pe care a coordonat-o vreme de ani buni de zile”, le-a spus Paul jurnalistilor.

Vicepresedintele PDL a dat cateva detalii cu privire la continutul tezei in cauza. „In aceasta lucrare am facut publice rezultatele unui studiu in care am demascat, pentru prima data, un cartel existent pe piata romaneasca a insulinei. In anul 2005 am facut publice rezultatele acelui studiu tehnic amplu in Romania Libera. Articolul se numea „Coalitia Gulerelor Albe”. In urma acelui articol, Consiliul Concurentei s-a autosesizat, a declansat o investigatie ampla de profil, iar la inceputul anului 2008 cea mai mare amenda pe care Consiliul Concurentei a dat-o pana la acea vreme impotriva unui cartel a fost pe piata romaneasca a insulinei. In tandem, a obligat Ministerul Sanatatii, stim bine de cine era condus la acea vreme, sa refaca licitatia publica pentru achizitia de insulina aferenta Programului National de Sanatate dedicat Diabeticilor. Am satisfactia utilitatii unui efort indelungat de cercetare si ca am citat corect lucrarile pe care le-am folosit. Dar mai mult decat atat, are un element de originalitate foarte puternic pe care nu il poate nega nimeni”, a mai spus Andreea Paul Vass.

983 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger