AcasăNewsAnders Breivik, atacatorul de la Oslo, a ajuns la inchisoare

Anders Breivik, atacatorul de la Oslo, a ajuns la inchisoare

Anders Breivik, extremistul care a ucis 77 de persoane in urma unui atac in Oslo, a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, acesta fiind declarat sanatos de medici.

Extremistul norvegian Anders Breivik a fost condamnat, vineri, la 21 de ani de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru „acte teroriste” in urma carora au murit 77 de persoane. Pedeapsa ar putea fi insa prelungita, noteaza AFP, si citata de realitatea.net.

Tribunalul din Oslo l-a declarat in unanimitate sanatos psihic, astfel incat lui Anders Breivik i s-a indeplinit dorinta de a ajunge in inchisoare, in detrimentul unei clinici speciale, care a fost creata special pentru el.

Sentinta judecatorilor norvegieni l-a multumit pe Anders Breivik, acesta, imbracat intr-un costum negru, camasa alba si cravata gri, zambind in momentul in care judecatorii l-au anuntat ca timp de 10 ani, cat este pedeapsa minima in astfel de cazuri, nu va putea depune o cerere de eliberare conditionata.

Pe 22 iulie 2011, Anders Breivik, extremist de dreapta, a ucis opt persoane in timpul unui atac cu bomba desfasurat in Oslo, si 69 de tineri in timpul unui atac armat, deschizand focul la intamplare asupra unei tabere a tinerilor laburisti, atac ce a avut loc pe insula Utoeya.

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger