AcasăNewsAnchete la “Curtile regale” ale liderilor de sindicat

Anchete la “Curtile regale” ale liderilor de sindicat

Marius Petcu

Cea mai severa condamnare de pana acum pentru fapte de coruptie a fost cea primita de Marius Petcu, presedintele Confederatiei Sindicale CNSLR – Fratia.

Marius Petcu a primit cea mai mare condamnare pentru coruptie din Romania

Numai ca „patania” unuia dintre cei mai importanti fruntasi sindicalisti pare sa nu fi fost perceputa drept un avertisment serios de catre ceilalti lideri, dintre care multi se afla acum si ei in vizorul anchetatorilor.

Blestemul „SANITAS”

Ion Radoi se numara printre cei mai vechi lideri de sindicat

„Buba” pare sa se sparga din nou tot la „SANITAS”, existand informatii ca unii membri ar fi reclamat ca, pe langa cotizatia la vedere de 1% din salariu, li s-ar cere si alte taxe suplimentare, pentru rezolvarea  problemelor personale sau de serviciu. Si impotriva liderilor de  sindicate din Ministerul de Interne exista mai multe plangeri, s-au facut chiar si cercetari prealabile, existand destule probe despre folosirea cotizatiilor zecilor de mii de membri in cu totul alte scopuri decat cele declarate.  Dar cum  nu s-a mai organizat vreun alt miting al politistilor, ele sunt tinute la sertar…

Cohorta de traducatori si consilieri

Din informatiile intrate in posesia noastra, liderii marilor centrale sindicale, in frunte cu „veteranii” Ion Radoi si Bogdan Hossu ar urma sa fie loviti acolo unde ii doare mai tare: la imaginea de „oameni simpli, de ai nostri” creata printre membrii de sindicat. Care vor afla cu stupoare ca liderii lor si-au format adevarate „curti regale”, care stau mai mult prin marile capitale europene decat pe acasa, tocand sume impresionante.  Camarila sindicalistilor ar fi formata din consilieri, soferi, garzi de corp si chiar puzderie de traducatori care ii insotesc la Bruxelles, Viena, Paris sau Strassbourg. Iar un lider sindical ar pleca afara insotit de nu mai putin de trei translatori : unul de engleza, unul de franceza si un… supervizor.

author avatar
Toni Matei
703 afisari

8 COMENTARII

  1. Sa nu-l uitati pe Frumosu Dragos unflatul ala de la sindicatele din industria alimentara care deruleaza proiecate pe fonduri europene de milioane de euro

    • Salut,
      Te rog dezvolta subiectul si vino cu date si cifre concrete/este interesant cum un individ poate sa faca singur rost de bani europeni si de milioane ;
      ce zici te bagi ?
      ViDo

  2. astia nu mai reprezinta demult oamenii muncii,asa cum nu crede bogatul pe sarac,asta e ca si sula cu prefectura.

  3. Pai se vede de la o posta si cand ajung la emisiuni TV, super masini, super haine, super telefoane , nu e greu sa iti dai seama ca sunt full de bani.

  4. Bucureşti, 7 martie 2012

    Drept la replică

    Către redacţia NATIONAL
    Doamnei Gabriela Stanciu, Redactor şef

    Doamnă Redactor-Şef,

    În ziarul Naţional din data de 7 martie 2012, a fost publicat un articol cu titlul „Curţile regale” ale liderilor de sindicat”, semnat Toni Matei.
    În mod tendenţios, dar şi total lipsit de substanţă – prin folosirea unor termeni vagi: „pare să”, „destule probe”, „informaţiile intrate în posesia noastră”, etc. – articolul are ca unic scop discreditarea unor persoane incomode pentru partidul de guvernare, in slujba căruia „din informaţiile noastre”, „se pare” că sunteţi şi dumneavoastră.
    Tabloul „curţii regale” al liderului de confederaţie Bogdan Hossu, pe care il pictează cu atâta imaginaţie autorul, dacă nu ar fi atât de ridicol, ar fi de-a dreptul amuzant. Nu ne amuzăm însă, si vă rugâm în schimb să vă continuaţi investigaţiile şi să informaţi corect publicul, si pe noi, cine sunt persoanele care formează presupusa „camarilă” sindicală şi mai ales să ne lămuriţi cine e „supervizorul” fără de care, după cum afirmă articolul, un lider sindical nu pleacă din ţară. Din partea cui vine acest supervizor? Explicaţi-ne, căci noi nu am auzit de aşa ceva până acum.
    Pentru a nu exista totuşi nici o confuzie, precizăm că liderii CNS „Cartel ALFA”, inclusiv preşedintele Bogdan Hossu, nu au consilieri personali, nu pleacă insoţiţi (decât in situaţia când la acelaşi eveniment participă mai mulţi reprezentanţi sindicali), şi participă doar la evenimente din străinătate la care cel puţin cheltuielile de transport şi cazare sunt asigurate de organizatori.
    Prin urmare, având in vedere conţinutul articolului, care aduce atingere imaginii organizaţiei noastre prin informaţii neadevărate, vă rugăm să includeţi in ediţia următoare a ziarului, precizările noastre.

    Vă mulţumim
    Departamantul Comunicare
    CNS „Cartel ALFA”

  5. PS. Poate incercati, stimata doamna, sa va luati in serios ca jurnalist si sa va amintiti ca un astfel de articol nu e deloc etic iar procedeul se numeste manipulare grosolana.

    Nimeni nu neaga o realitate. Sunt si lideri corupti. Insa generalizarea si inventia sunt nepermise daca va luati in serios ca jurnalist si nu sunteti doar un alt slujbas in falanga mediatica a unei oeratiuni de dezinformare.

  6. Bucureşti, 7 martie 2012
    Drept la replică
    Către redacţia NATIONAL
    Doamnei Gabriela Stanciu, Redactor şef
    Doamnă Redactor-Şef,
    În ziarul Naţional din data de 7 martie 2012, a fost publicat un articol cu titlul „Curţile regale” ale liderilor de sindicat”, semnat Toni Matei.
    Constatăm, cu surprindere, că, nici după 22 de ani de mişcare sindicală angajaţii pe care-i păstoriţi nu cunosc mişcarea sindicală şi cine sunt liderii sindicali. Articolul este o grosolană manipularea din partea celor pe care-i slujiţi din rîndul partidelor .
    Dacă sunteţi jurnalistă, stimată doamnă, şi nu un simplu funcţioinar care are o singură sarcină aceia de a publica articole la comandă, vă spunem că un astfel de produs aşa zis jurnalistic, nu e deloc etic iar procedeul se numeşte manipulare grosolana.
    Suntem conştienţi că şi în mişcarea sindicală ca şi în presă sunt oameni corupţi. Însă generalizarea şi minciuna nu fac casă bună cu adevăratul jurnalism dacă sunteţi jurnalist şi nu un simplu manipulator şi dezinformator folosit de actuala putere care nu a reuşit să îngenuncheze toată mişcarea sindicală. Invenţia publicistică pe care aţi produs-o în Ziarul Naţional ne-a făcut să ne strângem mai repede rândurile şi să vă dăm o adevărată replică sindicală.
    Faptul că, unii lideri sindicali sunt certaţi cu legea, că au încălcat statutele sindicatelor din care fac parte nu vă dă dreptul să generalizaţi şi să încercaţi compromiterea întregii mişcării sindicale şi a liderilor ei. Includerea liderului sindical Ion Rădoi în rândul liderilor sindicali corupţi fără să aduceţi dovezi şi folosind un limgaj imprecis demonstrează că acest articol va fost comandat , că nu aveţi dovezi iar documentarea juranlistică nu a existat. Dacă făceaţi o minimă documentare aţi fi aflaţ că Ion Rădoi este singurul lider sindical verificat de ANI şi căruia nu i s-a putut reproşa nimic. Probabil că cei care v-au comandat acest articol sunt atât de speriaţi de revigorarea mişcării sindicale încât vă folosesc pe post de coadă de topor. Nu ne miră de ce a decăzut aşa de mult presa şi a scăzut încrederea cititotilor în anumite ziare, printre care se numără şi ziarul Naţional, conform tirajului.
    Are cumva vre-o legătură apariţia acestei înşiruire incoerente de cuvinte, pentru că nu poate fi nici ştire nici arrticol ceea ce aţi produs, cu organizarea conferinţei de presă, de către liderul sindical de la Metrou, Ion Rădoi, în data de 16 februarie în care a făcut cunoscută intenţia autorităţilor de a privatiza Sistemul de telecomunicaţii şi Siguranţa circulaţiei din transporturi, motiv pentru care pe data de 17 februarie acelaşi lider sindical a primit un nou control de la ANI ? .
    Fraze precum,, informaţii intrate în posesia noastră” tabloul curţii regale al liderilor sindicali ” demonstrează rodul unei minţi subjugate politic, speriată că tăierea subvenţiilor va conduce la tăierea salariilor din redacţie.
    Că scopul acestui articol este de a discredita pe liderul sindical Ion Rădoi, membru fondator şi membru al Biroului Executiv al Federaţiei Europene a Transportatorilor cu sediul la Bruxelles şi care reprezintă transpotatorii din România, Bulgaria,Turcia şi Grecia în acest for european, se citeşte de la distanţă, de aceia din respect pentru cititorii Ziarului, pe care-l patronaţi vă sugerăm să vă documentaţi mai bine, pentru că ve-ţi avea nevoie de dovezi concludente şi palpabile la toate aberaţiile pe care le scrieţi, în instanţă, acolo unde sindicatul nostru vă aşteaptă să le probaţi ca urmare a acţiunii pe care o va deschide pentru defăimarea şi prejudicierea imaginii liderului sindical Ion Rădoi, preşedinte al USLM şi preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Servicii Publice şi Transporturi ATU-România.
    Suntem foarte curioşi să aflăm cine sunt persoanele care formează presupusa „camarilă” sindicală şi mai ales să ne lămuriţi cine e „supervizorul” fără de care, după cum afirmă articolul, un lider sindical nu pleacă din ţară. Din partea cui vine acest supervizor? Explicaţi-ne, căci noi nu am auzit de aşa ceva până acum.
    Pentru a nu exista, totuşi, nici o confuzie, precizăm că liderii sindicali din USLM şi FSSPT ATU România nu au consilieri personali, că federaţia fiind afiliată la federaţiile de profil din Europa , SUA şi Canada, îşi desemnează membrii delegaţiilor care parcipă la diferite acţiuni ale acestora , aşa cum şi ele au participă la acţiunile de la Bucureşti, iar cheltuielile sunt suportate de organizatorii evenimentului respectiv. Facem aceste precizării pentru a vă aduce o brumă de documentare deorece constatăm că sunte-ţi varză la acest capitol. .
    Prin urmare, având în vedere conţinutul articolului, care aduce atingere imaginii organizaţiei noastre prin informaţiile neadevărate pe care le0aţi publicat la adresa liderului nostru sindical, vă rugăm să includeţi în ediţia de mâine, 8 martie, a ziarului, la aceiaşi pagină şi în acelaş format precizările noastre.
    Vă mulţumim
    Departamantul Comunicare
    al USLM şi Federaţiei Sindicatelor din Servicii Publice şi Transporturi ATU- România.

  7. Salut pe toata lumea,
    Presa este a patra putere in stat si in permanenta in opozitie cu politicul si in slujba cetatenilor. O mare parte a acestor cetateni sunt angajati ai unui anume angajator; angajati care in numar covirsitor sunt membrii de sindicat,reprezentati la nivel national de sindicate de baza-federatii-confederatii sindicale, care la rindul lor sunt afiliate European si International.
    Discreditarea si patarea imaginii, unor lideri sindicali, a unor sindicate, fara motiv,argumente,probe,date certe si palpabile, prin folosirea unor moduri de expresie si procedee de manipulare a modului de gindire ,sunt elemente de jignire a membrilor de sindicat, care au in miinile lor instrumentele sindicale legale de a face curatenie in structurile umane care ii conduc ( statute,Adunari Generale,Congrese,incompatibilitati,hotariri judecatoresti s.a.) .
    Va consideram, o „putere” in stat ( presa) si permanent in opozitie constructiva cu puterea politica, exact ca si noi, cei care muncim si suntem si membrii de sindicat, permanent la discretia Statului,”discretie” pe care dv.ar trebui sa o demascati,minimizati si sa o temperati, in asa fel incit noi cei multi sa nu mai suferim din toate punctele de vedere, in trecut,prezent si viitor.
    In schimb voi ce faceti ?
    -vi s-a urcat puterea la cap
    -nu demascati viciile puterii politice privind legislatia muncii,anarhia si haosul relatiilor de munca si a dialogului social,implementarea stresului si a fricii fata de pierderea locului de munca si a diminuarii drastice a veniturilor salariale, ale sanatatii,pensiilor etc.
    -promovati ziaristi fara fler si capacitate analitica, care intradevar atunci cind le citim articolele cu subiecte din lumea celor care muncesc,nu simtim ca ne reprezinta interesele nationale si ale relatiilor de munca.
    Un lucru sa nu uitati :
    -prin cumpararea si citirea zilnica a presei, va dam un vot al existentei voastre ca „putere”.
    Astept de la voi sa fiti alaturi de cei multi si saraci, chiar daca sunteti platiti de cei putini si bogati.
    Cu aceeasi consideratie permanenta.

    Viorel

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger