AcasăNewsAnchete după drama de pe șantierul din Capitală, soldată cu moartea doi...

Anchete după drama de pe șantierul din Capitală, soldată cu moartea doi muncitori

Anchete după drama de pe șantierul din Capitală, soldată cu moartea doi muncitori (sursa foto: ISU București Ilfov)

Atât oamenii legii, cât și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă București fac verificări după accidentul grav ce a avut loc luni, 2 august, pe un șantier din sectorul 3 al Capitalei, de lângă Biblioteca Națională. Doi oameni au murit și alți patru au ajuns la spital, după ce un mal de pământ s-a surpat.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 fac cercetări în dosarul deschis în acest caz, ce vizează infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, potrivit news.ro.

Cazul, și în atenția ITM-ului

Cazul se află și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă București, reprezentanții ITM-ului derulând la rândul lor cercetări. ”În aceste anchete se vor lua declarații, deja angajatorii care sunt implicați în eveniment au fost invitați la Inspectoratul Teritorial de Muncă, se vor analiza proiectele, partea de documentare, dacă era sau nu sprijinit acel mal și care au fost condițiile inițiale care au putut să genereze producerea evenimentului respectiv.

La finalizarea cercetării, dosarul de cercetare se va înainta către Inspecția Muncii, forul ierarhic tutelar, pentru avizare și apoi se va înainta către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a declarat Constantin Bujor, director al Inspectoratului Teritorial de Muncă București, marți dimineață, într-o intervenție telefonică la postul B1TV.

Se așteaptă concluziile

Se așteaptă, așadar, concluziile acestor verificări care se fac după ce malul de pământ s-a surpat peste mai mulți muncitori aflați pe șantierul din Capitală.

”Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”, a precizat, între altele, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, într-un mesaj transmis pe Facebook în cursul zilei de luni, 2 august.

Doi muncitori au pierit în urma acestui accident, alți doi au fost duși la spitalul Universitar. De asemenea, doi muncitori au ajuns în atenșia medicilor de la Spitalul Floreasca din Capitală. După prăbușirea malului de pământ, la fața locului au intervenit în număr mare salvatorii de la ISU București-Ilfov, care au făcut eforturi pentru a-i scoate cât mai repede pe muncitorii căzuți victime acestui accident.

209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Probabil domeniu public.Probabil achizitie publica.
    Intrebare: Executie de lucrari in domeniul public fara autorizatii ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne

Guvernul SUA a prezentat condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi, dar va continua să ceară socoteală Iranului „pentru comportamentul destabilizator”, a anunțat luni purtătorul de...

VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2

Pompierii din Capitală intervin luni seara la un incendiu cu degajări mari de fum izbucnit într-o clădire dezafectată din Sectorul 2.Potrivit ISU București-Ilfov, incendiul...
proger