AcasăNewsAnchetatorul lui Traian Berbeceanu, suspendat din functia de sef al DIICOT Alba

Anchetatorul lui Traian Berbeceanu, suspendat din functia de sef al DIICOT Alba

Fostul procuror sef DIICOT Alba – Ioan Muresan, acuzat de DNA ca i-a fabricat un dosar comisarului Traian Berbeceanu, a fost suspendat din functie, decizia apartinand sectiei de procurori a CSM.

Decizia luata de sectia de procurori a CSM vine la o zi dupa ce Ioan Muresan a fost trimis in judecata. Procurorii anticoruptie l-au pus sub invinuire in martie 2013, alaturi de un ofiter si de un procuror DIICOT, toti fiind acuzati de abuz in serviciu, dupa ce l-au retinut pe Traian Berbeceanu fara a avea probe.

Ioan Mureşan, procuror sef al DIICOT Alba, Ioan Cean, fost procuror DIICOT pana in 2013, in prezent pensionat, si Mirel Muntean, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba au fost trimisi in judecata, miercuri, de procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, cei trei „in timpul urmaririi penale efectuate intr-un dosar al DIICOT Alba, privind pe Berbeceanu Traian s.a., si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu vizand desfasurarea activitatii in conformitate cu legea”.

In referatul cu propunere de arestare preventiva, Ioan Muresan „a inserat cu stiinta mentiuni false sau denaturate si a ascuns existenta unor probe in apararea lui Berbeceanu Traian, aducand astfel o grava vatamare drepturilor si intereselor legale ale acestuia, respectiv: libertatea individuala, dreptul la aparare, dreptul la demnitate, la reputatie si onoare, dreptul la salariu lunar, prin diminuarea cuantumului acestuia”.

Foto: digi24.ro

author avatar
Alina Costache
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger