AcasăNewsAnchetatorii au anunţat dacă ameninţările cu moartea primite de Maia Morgenstern vin...

Anchetatorii au anunţat dacă ameninţările cu moartea primite de Maia Morgenstern vin de la partidul AUR sau nu

Maia MorgensternAnchetatorii au anunţat dacă ameninţările cu moartea primite de Maia Morgenstern vin de la partidul AUR sau nu

Maia Morgenstern s-a speriat cumplit şi a depus plângere la poliţie după ce a primit un e-mail în care era amenințată cu moartea, atât ea cât și familia ei.

Mesajul antisemit, scris cu o virulență extremă, greu de descris, a fost făcut public de actriță pe contul de facebook, de Ziua Teatrului și de sărbătoarea evreiască Pesach.

Mesajul era semnat: „Din partea AUR”

Mesajul amenințător a fost transmis pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat, fiind semnat: „Din partea AUR„. Liderul AUR, George Simion a transmis că se dezice și condamnă atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului.

Concluzia anchetatorilor? IP-ul autorului nu e cel real

În urma analizării mesajului primit de actriță, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală.

Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Dacian Cioloș, mesaj de susţinere pentru Maia Morgenstern

Mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat marii noastre actrițe Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc de Stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor.

Sunt șocat de violența de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranța etnico-religioasă și rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam că am învățat cu toții lecțiile istoriei și că acesta este un capitol încheiat.

Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze aceste amenințări de neconceput.

Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc și de toți cei care s-au simțit amenințați de această manifestare reprobabilă„, a postat Dacian Cioloș.

author avatar
Andrei Ștefan
1.240 afisari

5 COMENTARII

  1. Cusuta cu ata alba. Sa o semnam, dar sa o dam anonima. Romania antisemita? Romania e vreodata sau a fost vreodata anti? Ea e numai pro., indiferent despre ce e vorba.

  2. Doamna Maia sunteți o femeie frumoasa, talentata, puternica, o mama devotată , nu va lăsați intimidata de toți nebunii. Invidia bat-o vina!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger