În contextul luptei ce se duce, în această perioadă, contra COVID-19 sunt cadre medicale care se remarcă în mod pozitiv, pentru dăruirea de care dau dovadă. Dar, în același timp, există și excepții negative.
Vineri s-a aflat că procurorii gorjeni fac verificări într-un dosar penal deschis după ce la urechile oamenilor legii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a ajuns o informație prezentată în presă, cum că un medic de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din respectivul oraș nu ar fi vrut să examineze pacienți suspecți de infecție cu noul coronavirus.
Rămâne de văzut ce anume va stabili ancheta în acest caz.
Detaliile făcute publice, vineri, din direcția Ministerului Public sună astfel:
„Comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu – Constituire cauză penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor
La data de 06.04.2020, urmare a unui articol apărut în mass-media și mediul on-line, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în temeiul art. 292 din C.pr.pen., s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.l din Codul penal și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reținându- se că, doctor G.N., din cadrul S.J.U. Tg-Jiu – Secția Infecțioase, nu își exercită atribuțiile de serviciu, respectiv refuză să examineze și să ofere servicii medicale pacienților suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2, serviciile medicale fiind prestate doar de asistenta medicală D.L.
Cauza a fost înregistrată la data de 06.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1078/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet.
In cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.l din Codul penal, si extinderea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”