AcasăNewsAncheta post-OUG. MJ anunta ce documente au cerut cei de la DNA/"grava...

Ancheta post-OUG. MJ anunta ce documente au cerut cei de la DNA/”grava imixtiune”

O data ce s-a aflat ca la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie se face o verificare in privinta emiterii Ordonantei de Urgenta privind Modificarea Codurilor, act normativ emis saptamana trecuta, mai exact in seara ultimei zile a lunii precedente, din directia Ministerului Justitiei (MJ) s-au facut, joi dimineata, o serie de precizari.

Si anume din directia institutiei conduse de Florin Iordache se mentioneaza ca MJ a primit miercuri o solicitare din directia DNA, mai precis a Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, de a transmite, pana joi, „toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea Ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal si Legea nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si cu proiectul de lege adoptat de Guvernul Romaniei, pentru gratierea unor pedepse”, in original.

„Grava imixtiune in activitatea autoritatii executive”

De asemenea, in acelasi comunicat se noteaza faptul ca procurorii anticoruptie au cerut reprezentantilor ministerului si alte inscrisuri sau mail-uri, in speta „transmiterea documentelor – rezultate ca urmare a corespondentei interinstitutionale si interne, scrise sau prin posta electronica, cu privire la cele doua acte normative mentionate”, dar si alte date. Mai exact, „precizarea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, intocmirea si/sau avizarea celor doua proiecte de acte normative”.

Totodata, oficialii ministerului iau pozitie fata de acest demers al procurorilor, subliniind ca modificarea legislativa e asumata de MJ, „in exercitarea atributiilor statutare si legale”. „Consideram ca declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonante de urgenta este o grava imixtiune in activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale”, se mentioneaza in reactia institutiei conduse de Iordache.

271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger