AcasăNewsAnchetă. Polițistă din Dâmboviţa, cercetată după ce soţul a difuzat înregistrări cu...

Anchetă. Polițistă din Dâmboviţa, cercetată după ce soţul a difuzat înregistrări cu ea lovindu-şi copiii/„S-a dispus retragerea dreptului de port armă”

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

E în plină derulare o anchetă la nivelul IPJ Dâmboviţa.

O polițistă a intrat în atenția superiorilor săi, după apariția unor imagini deloc ușor de privit.

O polițistă este cercetată după ce soțul ei a difuzat înregistrări cu ea în timp ce îşi lovea copiii, potrivit Antena 3. Filmările respective au ajuns şi în atenția superiorilor poliţistei. Femeia este acum în vizorul mai-marilor săi ierarhici, care au decis să-i retragă dreptul de port armă.

Oficial DGASPC: „La acest moment, situaţia minorelor este în curs de reevaluare”

În ianuarie, după solicitarea ordinului de protecţie venit din partea tatălui, copiii au fost evaluaţi și nu a fost necesară vreo măsură, dar s-a dispus o consiliere psihologică, transmite aceeași sursă. Fetiţele vor fi acum consiliate din nou.

Un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) a precizat că specialiştii din cadrul DGASPC trebuie să evalueze situaţia.

„La acest moment, situaţia minorelor este în curs de reevaluare, în urma unei noi sesizări de posibil abuz asupra acestora. Prima informare a fost făcută de către instanţa de judecată, momentul în care s-a emis un ordin de protecţie.

Noua sesizare priveşte fapte de abuz asupra minorelor, iar specialiştii din cadrul DGASPC trebuie să evalueze situaţia pentru a constata dacă aceste fapte se confirmă sau nu şi dacă este nevoie de instituirea unei măsuri de protecţie specială”, a precizat Mihaela Ciobănoiu, purtător de cuvânt DGASPC Dâmboviţa.

 

Ce a anunțat IPJ Dâmbovița: „S-a dispus retragerea dreptului de port armă”

Joi, 4 aprilie, IPJ Dâmbovița a transmis faptul că în acest caz conducerea instituției a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern. Și că s-a dispus s-a dispus retragerea dreptului de port armă în cazul polițistei.

„Având în vedere informațiile apărute pe o rețea de socializare cu privire la o polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele:
Imediat cum a luat cunoștință, conducerea instituției a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern.

Precizăm ca aceste activități sunt în curs de desfășurare, urmând ca în funcție de aspectele constatate să se dispusă măsurile prevăzute de lege.

De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privirea la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Totodată, s-a dispus retragerea dreptului de port armă, pentru prevenirea oricăror evenimente, precum și informarea reprezentanților Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului în vederea dispunerii măsurilor din competență”, au transmis reprezentanții IPJ în comunicatul din 4 aprilie.

author avatar
Andrei Coman
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger