AcasăNewsAncheta pentru conflict de interese a lui Mircea Diaconu a fost extinsa

Ancheta pentru conflict de interese a lui Mircea Diaconu a fost extinsa

(foto: wikipedia)

Procurorii au extins ancheta ce-l priveste pe Ministrul Culturii, Mircea Diaconu. Acesta este acuzat ca a inlesnit angajarea sotiei sale intr-un post de regizor artistic.

(foto: wikipedia)

Ancheta pentru conflict de interese a Ministrului Culturii, Mircea Diaconu, a fost extinsa de catre procurori, acestia descoperind alte trei contracte incheiate intre Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului Nottara si Diana Lupescu, sotia sa, in calitate de regizor. Potrivit Realitatea TV, desi a fost citat sa se prezinte la Parchet, acesta a ales sa nu se prezinte, declarandu-le anchetatorilor ca este intr-o delegatie.

In octombrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-l cerceteze pentru abuz in serviciu si conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator si director la Teatrul „C.I.Nottara”. Acesta era acuzat ca, in calitate de director, ar fi favorizat, in data de 15 august 2007, numirea sotiei sale in functia de regizor la teatru, desi aceasta nu indeplinea conditiile minime de participare la concurs. mai mult, in cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost presedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate in care i-a acordat sotiei sale calificativul maxim.

In urma ocuparii acestui post, beneficiul patrimonial al sotiei sale, constand in veniturile salariale obtinut in perioada 2007 – 2010, a fost de 83.684 de lei.

Totodata, Ministrul Culturii se afla intr-un litigiu cu ANI, care a constatat incompatibilitatea intre calitatea sa de senator si cea de director al Teatrului Nottara din Bucuresti, functie la care a fost nevoit sa renunte. Litigiul a pornit dupa ce, in 27 ianuarie 2011, inspectorii ANI au constatat ca senatorul Mircea Diaconu este in incompatibilitate din 2008, el fiind atat parlamentar, cat si director-manager al Teatrului Nottara.

author avatar
Ionut Zgimbau
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger