AcasăNewsAncheta "National" a dat roade. OFICIAL! Comisarul sef Aurelian Pavel, seful B.C.C.O....

Ancheta „National” a dat roade. OFICIAL! Comisarul sef Aurelian Pavel, seful B.C.C.O. Constanta, deferit justitiei!

Ancheta prezentata in exclusivitate de catre ziarul „National” – care a vizat spagile oferite de ofiteri B.C.C.O Constanta capilor Politiei Romane – a condus la sanctiuni drastice, masuri care merg pana la trimiterea in instanta a celor implicati.

Aurelian Pavel. Foto: atitudineaonline.ro

Vineri, Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a anuntat, oficial, finalizarea anchetei efectuate, deznodamantul investigatiilor fiind total nefavorabil comisarului sef Aurelian Pavel, seful B.C.C.O. Constanta, ofiter asupra caruia s-a decis inceperea cercetarii prealabile disciplinare. Totodata, dosarul privind „Afacerea Sarsanaua” a fost trimis spre cercetare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iata mai jos comunicatul oficial al MAI:

„In urma verificarilor efectuate de catre Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, privind aparitia in ziarul „National” a unui inscris referitor la o serie de ofiteri de politie, s-au constatat urmatoarele: Lista prezentata in mass-media este o insemnare din luna decembrie a anului 2009, apartinand comisarului sef Aurelian Pavel, seful structurii de combatere a crimei organizate din cadrul IPJ Constanta. Avand in vedere perioada de timp care a trecut de la momentul realizarii acelui inscris, echipa de control nu a putut stabili cu certitudine daca respectivele produse au fost trimise si primite de catre ofiterii nominalizati. In acest context, controlul intern nu poate retine in sarcina vreunuia dintre cei mentionati in inscrisul respectiv comiterea unor fapte de coruptie. In cadrul verificarii administrative interne au fost cercetate inscrisuri, audiate, atat persoanele vizate, cat si cele presupus a avea cunostinta de situatia respectiva. Mentionam ca verificarea administrativa interna nu are la dispozitie nici instrumentele si nici posibilitatea administrarii altor mijloace de proba specifice unei cercetari judiciare. Pentru eliminarea oricaror suspiciuni care ar putea plana asupra probitatii morale a ofiterilor mentionati in acel inscris, propunerea Corpului de control al ministrului a fost aceea de a trimite Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie raportul cu rezultatele acestei verificari, in vederea continuarii cercetarilor. In ceea ce privesc celelalte aspecte ale activitătii Brigazii de combatere a crimei organizate Constanta, pe parcursul controlului s-au identificat mai multe abateri care impun inceperea cercetarii prealabile disciplinare fată de comisarul sef Aurelian Pavel, seful B.C.C.O. Constanta, comisar sef Lipan Cristian Victor, seful serviciului antidrog si comisar sef Dobrescu Niculae, seful serviciului de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor”.

 

 

Articole corelate


Comisarul Pavel a ratat “intalnirea” cu trimisii MAI. Seful BCCO Constanta ar fi suferit miercuri noapte un infarct!

Documentul care zguduie Politia Romana si MAI!

Lovitura de teatru in ancheta de coruptie care a dinamitat MAI: ministrul Stroe, prins de SRI pe filiera araba!

„National” arunca in aer Ministerul de Interne

 

author avatar
eNational
1.687 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger