AcasăNewsUPDATE Ancheta momentului, suspiciuni în privința vaccinării. Medic de familie, în vizorul...

UPDATE Ancheta momentului, suspiciuni în privința vaccinării. Medic de familie, în vizorul oamenilor legii. Fotbaliști chemați la audieri

Ancheta momentului: adeverințe false de vaccinare. Medic de familie, în vizorul oamenilor legii (foto: Facebook)

S-au făcut percheziții, joi dimineață, în județul Dâmbovița, într-un caz ce vizează suspiciuni privind eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare împotriva COVID-19.

UPDATE: După ce în primă fază, pe surse, s-a aflat că ar fi vorba despre suspiciuni în privința vaccinării unui număr de 10 sportivi, fotbaliști de la un club din Pucioasa, din Liga 3, s-au aflat primele declarații oficiale din partea unuia dintre tehnicienii echipei.

Antrenorul secund al ASFC Pucioasa, Sică Bîrdeș, a oferit câteva explicații pentru gsp.ro. Și a confirmat faptul că unii dintre fotbaliștii din echipă au fost chemați la audieri, la poliție, în Târgoviște.

”Eu azi-dimineață am făcut antrenamentul normal cu echipa. Băieții convocați la audieri pleacă acum la Târgoviște pentru a da declarații la Poliție. Nu știu de unde a apărut toată această chestiune.

Din câte cunosc, lucrurile s-au derulat foarte corect, jucătorii chiar au fost vaccinați. Altfel, nu riscam să mergem la meciuri fără acest demers. Mâine dimineață plecăm spre Odorhei, pentru meci, ne vedem mai departe de treabă până la soluționarea anchetei”, a declarat Bîrdeș, pentru sursa citată.


 

Au fost trei mandate de percheziție domiciliară pe care polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au pornit în teren pentru a le pune în aplicare.

E vorba de percheziții la adrese din trei localități dâmbovițene – Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, acțiunea oamenilor legii vizând persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic, din câte au anunțat reprezentanții IPJ Dâmbovița, într-un comunicat. Mai mult, au fost emise 13 mandate de aducere, ce urmează să fie puse în aplicare în acest caz.

S-a aflat că se fac cercetări într-un dosar penal ”ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19”.

IPJ: Ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane

S-a aflat și ce s-a constatat în urma verificărilor derulate deja în acest caz. Și că, din câte reiese din cele comunicate de IPJ-ul local, o femeie, de profesie medic de familie, s-ar afla în vizorul oamenilor legii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, se mai menționează în comunicatul poliției.

Cazul readuce în atenție o situație la care s-a făcut referire, de la nivel medical, în ultima perioadă în România, în contextul campaniei naționale de vaccinare antiCovid, dar și al situației generate de noul coronavirus. Și anume despre așa-numita ”vaccinare la chiuvetă”.

Respectiv la ipoteza că s-ar fi eliberat certificate de vaccinare în cazul unor persoane care nu ar fi fost inoculate cu vaccinul antiCovid. Și că doza de vaccin ar fi fost desfăcută, iar conținutul aruncat la chiuvetă, în loc să fie administrată, de fapt.