AcasăNewsAnchetă la un spital din țară, după ce s-a sesizat ”un consum...

Anchetă la un spital din țară, după ce s-a sesizat ”un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante”

Anchetă la un spital din țară, după ce a fost sesizat ”un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante” (foto: Facebook)

Încă de când au început problemele cauzate de noul coronavirus, la nivel național, s-a discutat îndelung pe marginea dotărilor unităților spitalicești, în special despre problemele cu paturile de Terapie Intensivă – mai ales în perioada în care numărul pacienților internați la ATI era îngrijorător.

De această dată, însă, o situație care se află deja în atenția conducerii unui spital județean din țară a ajuns, marți, 15 iunie, și la urechile opiniei publice. E vorba despre o verificare ce se face la nivel intern, pentru a lămuri cum stau, de fapt, lucrurile.

Și anume s-a aflat că la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost demarată o anchetă internă, după ce s-ar fi semnalat ”un consum neobişnuit de mare” de morfină, dar nu numai, pe perioada pandemiei COVID.

Director medical: Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi

Din câte a declarat, marți, directorul medical al SCJU, Lenuţa Timiş, pentru Agerpres, ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021.

”În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a precizat directorul medical al unității spitalicești.

Reprezentantul spitalului a menționat și faptul că, la acest moment, se fac doar verificări interne, neexistând și o anchetă a oamenilor legii, respectiv a Poliției.

Conform unor date prezentate de Agerpres, în baza unor declarații pe surse din cadrul unității spitalicești, încă din primăvara anului trecut a crescut în special consumul de morfină şi ar fi fost folosite 11.000 de doze până la 31 mai 2021.

Cifrele anunțate de GCS în raportarea din 14 iunie

Conform celor mai recente date venite de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în cadrul raportării din 14 iunie, cu privire la cazurile de COVID-19 înregistrate la nivel național, situația la Terapie Intensivă arăta astfel: ”În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.157. Dintre acestea, 217 sunt internate la ATI.”

Totodată, GCS a mai anunțat: ”Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.044.404 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 50 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”.

author avatar
Andrei Coman
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. RUgati-o pe doamna Claudia Marcu sa inverstigheze scandalul izbucnit si in Anglia cu medicamentul MIDAZOLAM; asa au fost omorati majoritatea batranilor din centrele de plasament cu Midazolam + MORFINA. Probabil de aceea au fost cei mai multi morti la ATI la Arad si la Sibiu (aduceti-va aminte ce declara asistenta de la Sibiu cum mergeau seringile automate cu Midazolam)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger