AcasăNewsAncheta la un centru de plasament din Galati: Angajatele, inregistrate in timp...

Ancheta la un centru de plasament din Galati: Angajatele, inregistrate in timp ce amenintau copiii!

Un centru de plasament din Galati a ajuns in atentia politiei, care a deschis o ancheta, dupa ce fosta directoare a realizat inregistrari audio in care angajate ale unitatii nu doar ca jignesc minorii instutionalizati , dar ii si ameninta cu bataia pe copii.

Fosta directoare a Centrului de plasament numarul 3 din municipiul Galati le-a inregistrat audio pe ingrijitoarele din unitate. Potrivit probelor prezentate de aceasta, angajatele ii cearta si le vorbesc urat copiilor institutionalizati, scrie b1.ro.

Dupa ce a realizat inregistrarile audio, fosta directoare a centrului a sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati, care a declansat o ancheta in acest caz. Urmare a anchetei demarate de DGASPC Galati, una dintre infirmierele din centru a fost concediata.

In inregistrari se aude cum infirmierele ii jignesc si ii ameninta pe copii. “Ba, taceti din gura ca va bat, azi e ziua voastra! Stai ca scot eu un bat acum, las ca te omor eu”! sau “Ce vrei fa? Iti trebuie barbat, fa, da-i drumu ca te leg”, se aude intr-o inregistrare.

Intr-o alta inregistrare, o ingrijitoare ii povesteste alteia cum a avut ea “grija” de un copil: “I-am dat o palma-n cap, mai tare plangea, i-am dat cu lingura peste maini, mai tare”.

Foto: ziarulunirea.ro

author avatar
Alina Costache
1.190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger