AcasăNewsAncheta la maternitate, dupa ce o tanara insarcinata, in stare grava, a...

Ancheta la maternitate, dupa ce o tanara insarcinata, in stare grava, a fost operata de trei ori!

Modul in care a fost tratata o tanara de 19 ani, cu o sarcina extrauterina, care a fost operata de trei ori dupa ce a fost internata, duminica, in stare grava, a dus la declansarea unei anchete interne la maternitatea “Elena Doamna” din Iasi.

Tanara de 19 ani, din Botosani, a ajuns, duminica, in stare grava la Maternitatea “Elena Doamna” din Iasi, cu o sarcina extrauterina de sase saptamani. Initial, medicii au decis sa intervina laparoscopic pentru inlaturarea fatului, potrivit reprezentantilor unitatii sanitare,

“La pacienta de 19 ani cu sarcina extrauterina tubara stanga s-a aplicat un tratament cu metotrexat, care s-a demonstrat a fi ineficient. S-a decis apoi intervenitia chirurgicala laparoscopic, insa aceasta s-a convertit ulterior in interventie clasica, in echipa cu un chirurg generalist”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Maternitatii “Elena Doamna”, Madalina Nour-Ciuhodaru, citata de realitatea.net.

Prima interventie chirurgicala in cazul pacientei de 19 ani a fost facuta, luni, de catre medicul Razvan Socolov, directorul medical al Maternitatii “Elena Doamna” din Iasi, dar, cum la cateva ore starea de sanatate a fetei s-a inrautatit la numai cateva ore, avand o hemoragie interna, medicii au decis sa intervina din nou.

A doua oara tanara insarcinata a fost operata de medicul de garda Simona Niculescu, care, spun reprezentantii unitatii sanitare, a apelat la ajutorul sotului ei, Dan Niculescu de la Spitalul “Sfantul Spiridon” din Iasi. Insa, din cauza situatiei la fel de grave in care se afla pacienta si dupa a doua operatie, marti dimineata medicii au operat-o din nou pentru incercarea opririi hemoragiei. La a treia interventie a participat o echipa mai mare de cadre medicale de la Spitalul “Sfantul Spiridon”.

“Postoperator, starea era relativ stabila, iar in dimineata zilei de marti s-a reintervenit cu o echipa altcatuita din ginecologi, chirurgi generalisti, vasculari, pentru reevaluarea hemostazei. Momentan s-a instituit o ancheta interna a spitalului. Este o procedura standard, este si normal ca dupa un caz mai grav sa se analizeze circumstantele in care s-a ajuns aici”, a mai spus Madalina Nour-Ciuhodaru.

Ultima operatie a durat peste cinci ore si in urma acesteia pacienta a fost transferata la Spitalul “Sfantul Spiridon”. “Pacienta a venit ieri (n.r.- marti), transferata cu SMURD la Terapie Intensiva, stabila, fara sangerare, cu cateva semne de constienta, dar cu afectarea mai multor organe”, a declarat, miercuri, Diana Cimpoesu medic-sef UPU-SMURD.

Surse medicale sustin ca starea pacientei este grava, tanara fiind supusa miercuri unei tomografii. Tatal fetei a venit, miercuri, din Botosani la Iasi, iar mama acesteia este plecata in strainatate.

author avatar
Alina Costache
991 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger