AcasăNewsAncheta in cazul elevei sanctionate din cauza unei bentite tricolore, la liceul...

Ancheta in cazul elevei sanctionate din cauza unei bentite tricolore, la liceul din Covasna!

Cazul elevei de la un liceu din Covasna, care a fost sanctionata si amenintata din cauza ca a purtat o bentita triclora la ore, a ajuns in atentia Ministerului Educatiei, care a declansat o ancheta pentru a stabili care este varianta reala a cazului.

O echipa a Ministerului Educatiei face verificari la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, dupa ce o eleva de clasa a IX-a a acuzat ca a fost amenintata pentru ca a purtat o bentita triclolora la ore. In prima faza, mai multi elevi romani au ales sa poarte accesorii tricolore la scoala, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Ulterior doar o eleva a continuat sa mai vina cu bentita tricolora la ore, insa a primit amenintari pe site-urile de socializare, dar a fost atentionata si de diriginta ca ii va fi scazuta nota la purtare daca nu renunta la „acest teribilism”.

„In urma situatiei sesizate la grupul scolar «Korosi Csoma Sandor» din orasul Covasna, o echipa a Ministerului Educatiei Nationale va verifica evenimentele petrecute in incinta unitatii de invatamant. Ministerul Educatiei Nationale va da publicitatii rezultatele acestei verificari, dupa ce vor fi parcurse toate procedurile legale”, se arata intr-un comunicat de presa, emis de Ministerul Educatiei.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt „Korosi Csoma Sandor” din orasul Covasna, legat de eleva care a venit in repetate randuri cu o bentita tricolora.

„Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pana maine (joi – n.r.) la pranz un raport”, a afirmat Keresztely.

In acest caz s-a sesizat si Politia din Covasna, care a deschis dosar penal cu autor necunoscut, dupa ce eleva a primit amenintari pe facebook, pentru purtarea bentitei tricolore, fiind luate masuri de prevenire a violentei, in zona liceului.

Consiliului National al Elevilor, si-a exprimat punctul de vedere, subliniind ca „este inadmisibil ca intr-un liceu din Romania o eleva de clasa a IX-a sa fie mustrata, jignita, pusa la colt si amenintata de catre colegii ei care apartin unei minoritati nationale, profesorul diriginte si chiar conducerea scolii pentru faptul ca a «indraznit» sa poarte o banderola cu tricolorul Romaniei”.

Citeste si: Eleva sanctionata pentru purtarea unei bentite tricolore la scoala, in Covasna!

author avatar
Alina Costache
941 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger