AcasăNewsAncheta in cazul accidentului aviatic din Apuseni continua. Procurorii au cerut documente...

Ancheta in cazul accidentului aviatic din Apuseni continua. Procurorii au cerut documente de la spitale si ANT

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

In continuarea anchetei menite sa elucideze cauzele producerii tragediei din Apuseni, in urma careia au murit Aura Ion si Adrian Iovan, procurorii de la Parchetul General au audiat mai multe persoane si au solicitat documente de la spitalale la care lucreaza medicii aflati in avionul implicat in accident.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

O serie de persoane angajate la Centrul de Operatii Aeriene al Ministerului Apararii Nationale, dar si la Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov au fost chemate la audieri, in calitate de martori, precizeaza procurorii PIICJ. Totodata, oamenii legii au solicitat o serie de documente de la Spitalele Fundeni, Elias, Sfanta Maria si Beius „privind raporturile juridice de munca dintre aceste institutii si membrii echipei medicale”, precum si informatii cu privire la normele si procedurile in legatura cu activitatile de prelevare si transplant de organe, acestea din urma fiind cerute reprezentantilor Agentiei Nationale de Transplant (ANT).

In ultimele zile au fost analizate si mai multe imagini in care au fost surprinse momentele dinaintea decolarii aparatului de zbor la mansa caruia s-au aflat Iovan si copilotul Razvan Petrescu, inregistrari primite de procurori de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Va amintim ca, pe 20 ianuarie, un avion in care se afla o echipa medicala formata din doctorii Radu Zamfir, de la Fundeni, Valentin Calu, de la Elias, Catalin Pivniceru, de la Spitalul Sfanta Maria si Sorin Ianceu, de la spitalul din Beius, precum si tanara studenta la medicina Aurelia Ion a aterizat fortat, in conditii de vreme nefavorabila, intr-o zona montana de la granita judetelor Alba si Cluj. Accidentul s-a soldat cu decesul pilotului Adrian Iovan si al Aurei Ion.

author avatar
Cristina Stefan
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger