AcasăNewsCAZUL ONEȘTI. Ministrul Lucian Bode, întrebare fără răspuns: „Care era planul doi?”

CAZUL ONEȘTI. Ministrul Lucian Bode, întrebare fără răspuns: „Care era planul doi?”

Anchetă după tragedia de la Onești. Ministrul de Interne, reacție în privința negocierilor: ”Care era planul doi?”

Încă sunt multe întrebări fără răspuns după tragedia de la Onești, soldată cu moartea a doi oameni nevinovați, ținuți ostatici și înjunghiați de un bărbat nemulțumit că a pierdut apartamentul în care s-a produs nenorocirea.

În așteptarea concluziilor anchetei în cazul tragediei din județul Bacău, Lucian Bode, ministrul de Interne s-a ferit să comenteze foarte mult pe marginea ipotezei anunțate într-o conferință de presă a oamenilor legii, după intervenția la tragedia de la Onești. Și anume a variantei conform căreia ar fi apărut un anume ”declic”, respectiv că lucrurile ar fi degenerat după ce una dintre victimele agresorului ar fi încercat să îl atace pe acesta din urmă.

”Am auzit această afirmaţie şi acest lucru va rezulta din anchetă, noi avem acolo – dincolo de cercetarea noastră avem o anchetă penală preluată de Parchet și va rezulta (…) dacă, într-adevăr, și asta pe baza declarațiilor martorilor, cum că una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal și de acolo ar fi fost (…) acel declic la 16.55 când după o perioadă de linişte în care toate lucrurile păreau că evoluează într-o direcţie bună a negocierilor, practic s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaraţiilor martorilor evident”, a declarat ministrul, pentru Antena 3.

Bode: Ce ar fi avut în plan să facă?

La rândul său, Lucian Bode a adus în atenție o altă chestiune la care ar urma ca ancheta derulată în acest caz să ofere un răspuns: care ar fi fost planul B, pentru situația în care negocierile nu ar fi dat rezultatul scontat de către oamenii legii.

”Nu întâmplător am spus că verificările noastre vizează cea de-a treia componentă – cea a analizei intervenției. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri și componenta asta a negocierilor, poate că (…) ar fi fost nevoie să treacă la o altă abordare. (…) Cu siguranță, din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar: dacă negocierile nu duceau la un deznodământ fericit pentru poliție, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă?”, a mai punctat ministrul de Interne.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger