AcasăNewsAnchetă de proporții. Percheziții DNA în 11 locații din București. Prejudiciul din...

Anchetă de proporții. Percheziții DNA în 11 locații din București. Prejudiciul din dosar, URIAȘ

sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

Anchetă a procurorilor anticorupție – se fac percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza municipiului București.

Procurorii DNA fac, marţi, 28 noiembrie, 11 percheziţii în București, la sediile unor firme şi locuinţele unor persoane, într-un dosar care vizează „obţinerea pe nedrept” a 24 de terenuri situate în Capitală, aflate în proprietatea statului. Prejudiciul în acest caz ar fi unul uriaș, de ordinul a milioane de euro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor terenuri depășește suma de 10 milioane de euro”, a anunțat DNA, marți, 28 noiembrie, prin intermediul unui scurt comunicat de presă.

Percheziții la sedii de firmă și domiciliile unor persoane fizice

Având autorizări de la instanță, reprezentanții DNA fac, în această a doua zi a săptămânii, percheziții la 11 adrese din Capitală. „În cursul zilei de 28 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza municipiului București, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, conform DNA.

În cazul de față, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție (DGA) și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Rămâne de văzut ce se detalii se vor mai afla despre ancheta derulată în acest caz, după încheierea perchezițiilor ce se fac marți.

author avatar
Andrei Coman