AcasăNewsAnchetă Arad. Ministrul Bode, primele precizări după moartea șocantă a afaceristului arădean:...

Anchetă Arad. Ministrul Bode, primele precizări după moartea șocantă a afaceristului arădean: Nu excludem nicio variantă – VIDEO

Anchetă Arad. Ministrul Bode, primele precizări după moartea șocantă a afaceristului arădean: Nu excludem nicio variantă - VIDEO (foto: facebook)

În așteptarea răspunsurilor oficiale, cu privire la rezultatele anchetei derulate în cazul șocant de la Arad, soldat cu decesul unui om de afaceri, în urma exploziei mașinii în care acesta se afla, ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut, în dimineața zilei de luni, 31 mai, primele precizări publice pe acest subiect.

Liberalul aflat în fruntea MAI-ului a declarat, din start, că se iau în calcul mai multe variante, că la Arad au fost trimiși specialiști de top din cadrul Poliției Române și amintit că Parchetul General a preluat ancheta în acest caz.

”Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu (…) instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General -care de îndată a preluat acest caz – şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului, astfel încât cei mai buni specialişti (pe) care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a anunțat Bode.

Totodată, ministrul de Interne a comunicat ce pași s-au făcut deja, în cazul investigației, anunțând că s-au terminat cercetările la fața locului – mai precis pe strada din Arad unde s-a produs episodul șocant, în apropierea unui supermarket și a unor blocuri de locuințe. ”Ieri (duminică-n.n) s-au finalizat cercetările la faţa locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările, dar la faţa locului am finalizat cercetările, ele vor continua şi pe alte aspecte, dar legate de epavă ele ele s-au terminat ieri”, a anunțat Bode.

S-au făcut audieri

Ministrul de Interne a precizat că se iau în calcul mai multe ipoteze de lucru, fără să intre însă în detalii.

”Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens, am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai”, a mai punctat Bode.

Șeful MAI: România este o ţară sigură

În tot acest context, ministrul de Interne a vorbit despre un caz singular, susținând în câteva rânduri, că ”România este o ţară sigură”.

”În istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de infracţiune de omor prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate. Astfel, vorbim de un caz singular. De aceea, afirm cu toată responsabilitatea, vorbim despre un caz singular, că România este o ţară sigură.

Cunosc modul de operare şi de acţiune al instituţiilor statului român, nivelul de implicare, profesionalismul lor, vorbim de un caz singular şi în paralel de o acţiune a celor mai buni specialişti ai Poliţiei Române. Spun încă o dată – România este o ţară sigură şi nu vorbim de acţiuni pregătite în serie cum am văzut, din păcate, că se încearcă să se spună în spaţiul public”, a afirmat șeful MAI.

Bode: Cercetăm toate posibilele variante

Oficialul guvernamental a completat spunând: ”Luăm în calcul orice pistă şi nu excludem nicio variantă de lucru. De aceea, cercetăm toate posibilele variante – că vorbim de compania pe care o administra, că vorbim de posibile relaţii conflictuale, în acest sens cu siguranţă specialiştii evaluează absolut toate relaţiile comerciale, personale pe care le-a avut”.

Totodată, întrebat dacă familia omului de afaceri este în siguranță, ministrul Bode a răspuns: ”Toţi românii sunt în siguranţă în momentul de faţă. România este o ţară sigură. Am spus că vorbim despre un caz singular şi astfel de tentative, chiar dacă au mai fost câteva în România au fost dejucate”.

Sergiu Bîlcea: Sunt şocat şi îndurerat de decesul fostului meu socru

Vă amintim că omul de afaceri Ioan Crișan a sfârșit în condiții cumplite, după ce mașina în care se afla a explodat, fiind ulterior cuprinsă de flăcări. Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineață, în apropierea unui supermarket din Arad.

Afaceristul era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea. De altfel, politicianul a transmis un scurt mesaj, după ce s-a aflat despre sfârșitul tragic al omului de afaceri în vârstă de 66 de ani. ”Sunt şocat şi îndurerat de decesul fostului meu socru, bunicul copiilor mei. Chiar dacă viaţa a făcut să nu ne vedem de mult timp, a fost un bunic apropiat şi iubit de Alexandra şi Vlad, care resimt acum dureros această mare pierdere. Este un moment greu pentru familie, în aceste împrejurări rog pe toată lumea să respecte dreptul la intimitate şi viaţă privată al familiei Crişan”, a scris Bîlcea, sâmbătă, 29 mai, pe Facebook.

204 afisari

3 COMENTARII

  1. Dle ministru ,unde spuneti ca-i siguranta cetateanului ??,vezi cazul Onesti,vezi cazul Caracal via Deveselu;vezi miile de copii disparuti in perioada covid ,cititi presa peste 2500 !!,ati gasit ceva ,dar restul ??. Cate fapte cu autor necunoscut sunt reclamate si nefinalizate in 2020,dar in 5 luni din 2021 ?.
    Dar bani de salarii pentru cei care dorm in hainele statului se gasesc sa fie platiti pentru ignoranta si iresponsabilitatea cu care inseala statul si cetateanul care le plateste leafa.

  2. E teribil de sigura a omorat un afacerist deosebit de violent, a distrus zeci de masini si termopane. Oamenii stau in case iar porumbeii ciugulesc chebab…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger