AcasăNewsAnarhie în România? Mesajul de ultimă oră al poliţiştilor poate duce la...

Anarhie în România? Mesajul de ultimă oră al poliţiştilor poate duce la HAOS pe străzi

PolitistiiAnarhie în România? Mesajul de ultimă oră al poliţiştilor poate duce la HAOS pe străzi

Poliţiştii au decis să protesteze împotriva măsurilor de îngheţare a salariilor! Dar cum o vor face este interesant.

Agenţii de Poliţie vor aplica de luni, 11 ianuarie, „doar sancţiunea avertismentului scris sau verbal„. Este o primă măsură a acţiunii de protest semnate de patru sindicate ale poliţiştilor.

Poliţiştii au 3 etape de protest

Am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor.

În situaţia în care nu vom fi consultaţi şi nu va exista voinţă pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de îngheţarea salariilor poliţiştilor, vom fi obligaţi să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, se în comunicatul comun al sindicatelor.

Să nu se înţeleagă acum că Poliţia îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancţiunile contravenţionale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Mai multe sindicate plănuiesc proteste

Mai multe organizaţii sindicale din apărare şi ordine publică pichetează, joi dimineaţa, alături de grefieri, sediile prefecturilor din ţară în semn de protest faţă de îngheţarea salariilor și creșterea salariului minim cu doar 41 de lei.

Sindicatele din Poliţia Română şi din Poliţia Penitenciară, afiliate la Federaţia Publisind, protestează pentru eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, pentru un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum precum şi pentru condiţii decente de muncă!„, se arată într-un comunicat de presă.

author avatar
Andrei Ștefan
571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger