AcasăNewsANAF vrea sa numere „firfireii” romanilor inaintea SRI

ANAF vrea sa numere „firfireii” romanilor inaintea SRI

Romanii isi dau ultimii bani pe darile impuse de statul roman

La doar o zi dupa ce Serviciul Roman de Informatii a anuntat achizitionarea unui complex si ultramodern sistem IT in valoare de 114,6 milioane lei, fara TVA, prin care sa monitorizeze tranzactiile financiare, atat ale institutiilor statului, cat si ale firmelor si persoanelor fizice, ANAF a plusat cu o noua baza de date gigant.

Romanii isi dau ultimii bani pe darile tot mai numeroase impuse de statul roman

Asa ca, intr-o cursa a „inarmarilor” cu costisitoare aparaturi IT, care s-a declansat intre diverse structuri ale statului roman, conducerea ANAF a decis sa colaboreze cu firma elvetiana Bureau van Dijk Editions Electroniques. Care va furniza Fiscului de la Bucuresti  servicii de acces la o baza de date uriasa, ce contine informatii despre aproximativ 120 de milioane de firme, localizate in 200 de state de pe toate continentele.

Cine plateste „masa” ?

Desigur, performantele tehnice ale sistemului pus la dispozitie de catre elvetieni sunt unele de-a dreptul impresionante. Dar cum accesul la baza de date nu este nici pe departe gratuit, poate ca ar fi fost interesant de aflat si cat costa toata distractia… Pentru ca, poate, pur si simplu, nu se merita! Cel putin dupa semnalele transmise din sistemul bancar, de unde parvin informatii alarmante cu privire la faptul ca numarul romanilor care nu mai reusesc sa isi plateasca ratele a ajuns la pragul maxim din urma cu cativa ani, in plina criza economica. Si atunci, poate ca „firfireii” romanilor ar putea fi numarati si prin mijloace mai putin costisitoare …

author avatar
Toni Matei
883 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger