AcasăNewsANAF verifica averile a 50 de romani care au conturi in Elvetia

ANAF verifica averile a 50 de romani care au conturi in Elvetia

Reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au decis sa verifice averile a 50 de romani care au conturi in Elvetia.

Este vorba despre romani care au conturi la HSBC Elvetia, banca ce a intrat in atentia autoritatilor internationale dupa ce s-a aflat ca reprezentantii institutiei ii incurajau pe clientii bogati sa profite de anumite conditii si sa spele sume importante de bani, fara a plati taxe si impozite.

Tina Turner, Phil Collins, John Malkovich, dar si regii Iordaniei si Marocului s-au aflat printre clientii HSBC Elvetia. Institutia avea printre clienti si 50 de romani extrem de bogati care detineau conturi in Tara Cantoanelor.

Dupa ce au primit documentatia necesara din partea HSBC Elvetia, reprezentantii ANAF au decis sa puna la cale o comisie speciala care va lua la puricat conturile romanilor din Elvetia.

In urma verificarilor se va stabili daca cei 50 de romani au prezentat date eronate in declaratiile de avere. In cazul in care apar diferente intre cifrele obtinute de la banca elvetiana si cele din declaratiile de avere, se va trece la impozitarea sumelor nejustificate cu 16%.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger