AcasăNews​ANAF șterge datoriile companiilor din apărare. Suma colosală pe care acestea o...

​ANAF șterge datoriile companiilor din apărare. Suma colosală pe care acestea o datorează statului

anafANAF publică „lista ruşinii”. Cum afli dacă lucrezi la o firmă cu datorii la Fisc

ANAF va șterge datoriile a 10 companii din apărare, un proiect de ordin în acest sens fiind pregătit de instituție.

Impactul bugetar după ștergerea datoriilor va fi colosal.

10 companii din apărare, iertate de ANAF

„Recentele evoluţii în plan geopolitic şi economic, respectiv apariţia unei zone de conflict în imediata vecinătate a României reclamă acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare, şi a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională în vederea satisfacerii necesarului FSNA de produse militare, sensibile şi strategice, precum şi a serviciilor de mentenanţă necesare”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Cele 10 companii din apărare care vor avea datoriile șterse:

  1. Societatea Uzina Mecanică București
  2. Societatea Uzina Mecanica Plopeni
  3. Societatea Uzina Automecanica Moreni
  4. Societatea Metrom
  5. Societatea Tohan
  6. Societatea Fabrica de Pulberi Făgăraș
  7. Societatea Pirochim Victoria
  8. Societatea Uzina Mecanică Sadu
  9. Societatea Carfil
  10. Societatea Fabrica de Arme Cugir

ANAF propune ştergerea unor datorii de 137,2 milioane de lei

Guvernul a propus în aprilie ștergerea datoriilor a 10 companii din industria de apărare, în valoare de 137,2 milioane de lei, argumentând că „se impune întărirea capacităţii de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico – financiară a operatorilor economici de interes strategic”.

Cele 10 companii propuse pentru ştergerea datoriilor se încadrează în categoria principalilor furnizori de armament, muniţie şi material de război pentru forţele sistemului naţional de apărare, denumit în continuare FSNA.

author avatar
Andreea Vlad
422 afisari

9 COMENTARII

  1. Pai sa nu-ti bagi pooola in el de stat? Noi la ce mortii mamii lor de politicieni mai cotizam la stat daca ptr unii ii muma si ptr altii ciuma?

  2. ANAF sterge datoriile barosanilor, in timp ce o executa pe baba Safta pentru o amenda de 100 de lei, penca vindea patrunjel la Obor. Votati PSD+PNL, ei va vor aduce fericirea!

  3. @ Un fel de ,,n-au nicio datorie, să vă apere”, și-au luat bani degeaba, ? Și cine a propus, ? Nu se mai iau aprobări de la UE pentru ceea ce ar putea fi încadrat ca ajutor de stat, multe uzine ,fabrici alte unități economice din administrarea guvernului fiind închise cu motivarea că ștergerea datoriilor ar fi ajutoare de stat nelegale, neconforme cu politicile UE în domeniul concurenței, ?

  4. Suma nu este colosala, insa nu este normal sa se stearga datoriile, fie si numai din principiu. Eu mi-am platit toate datoriile de pe firma, de ce altii sa fie scutiti?

  5. ANDREEA ,BATI CAMPII !!!!!!!!!, ce-s cele 137 milioane de lei ?=27 milioane de euro !,vezi cate zeci de milioane a aruncate ,facute cadou de MACIUCA si POPOESCU de la energie petru cercetare americanilor ca sa ne vare pe gat reactoarele modulare !.La 10 companii din aparare 27 milioane de euro e un fleac pe langa evaziunea fiscala a clientelei politice .
    Daca erau doar 300 de parlamentari conform referendumului din 2009 pana azi erau bani de terminat centura Bucurestiului de 3 ori !.
    Ceausescu a vandut arme si a scapat de datorii !. Prostia e alta Romania a imprumutat miliarde de euro cu dobanzi de 7-10% !!!!!!!!pe vremea idiotului Citu !,Romania a cumparat din bani imprumutati FIARE VECHI DE MILIARDE !,vezi F16 !,a cumparat de sute de milioane jafurile de transportoare Pirania !, CAND PUTEA SA LE FACA SUB LICENTA LA ACESTE COMPANII ROMANESTI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger