AcasăNewsANAF se face sectorist

ANAF se face sectorist

Agentia Nationala de Administratie Financiara ia in catare proprietarii care obtin venituri din chirii, pentru ca acestia declara in contracte „sume modice”, un fapt  devenit „fenomen”. Cum ? Reactivand „securistul blocului ” !

„In cazul chiriilor, primul pas este ca am pus la punct o campanie de informare si vrem sa pornim prin a a discuta cu administratorii de bloc, in blocurile mai mari, unde stim ca exista zone sensibile, sa informam proprietarii. Daca vrem conformare voluntara din partea proprietarilor care inchiriaza, primul pas este sa ii informam si sa stie la ce sa se astepte in caz ca nu declara. Pasul doi este sa mergem in control si sa ii sanctionam.(…) Noi nu putem spune ca nu controlam proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. In momentul acesta, proprietarii care obtin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control.”, spune presedintele Fiscului, Dragos Doros.

Turnati aici!

Vorbe – ciorbe, bulibaseala totala ! Una la mana: informare,  informare, dar ce-o fi aia „discutia” cu administratorii de bloc ? Din anii 50, pana mai incoace, in 89, se dadea util un personaj,  cu fata de baiat bun la toate, de regula fost (sau activ) cadru militar si iarasi de regula, administrator. Tinea evidenta la tot: cine intra, cine iese, cine are corespodenta cu strainatatea sau primeste in apartament persoane necunoscute. Da, dle Doros, era chiar securistul blocului, turnatorul la „organe”, ala care „discuta” cu Securitatea ! In multe situatii, personajul traieste si acum si tot administrator este. Iar ANAF vrea sa-l reactiveze, nu ? Doi la mana :  pai, daca tot ii cauta de „sume modice” pe  proprietarii cu acte in regula, (care, dupa ce ca platesc 16 % impozit pe profit, mai dau inca 5,5 % contributie de sanatate la CASS),  de ce institutia condusa de Doros, care stie ca sunt „zone sensibile”,  are nevoie de informatori, daca tot „merge in control” ? Carevasazica, bate administratorul in usa proprietarului si-l intreaba „cat declari ca iei pe chirie, ca se anunta Fiscul mai pe seara ? Trei la mana : „sume modice” sau nu, tot bani care se duc la buget sunt, spre deosebire de suma zero pe care o ia ANAF de la cei care inchiriaza si nu declara !

author avatar
Bogdan Borcea
852 afisari

5 COMENTARII

  1. Pai ce sunt astia ce au fost cei de dinaintea lor. Toti ”specialisti” nu stiu decit sa ia impozite. Asta ne e clasa de politicieni care ne conduc

  2. Pai au terminat cu evaziunea fiscala din toate domeniile si au mai ramas chriasii. Nu va este rusine? Mergeti la marii datornici, mergeti in piete unde nu se dau bon fiscal, mergeti oriunde si o sa vedeti ca nu se elibereaza bon fiscal. Sunteti penibili, mai aveti sa luati babele cu patrunjel din piete sa le faceti dosar penal.Rusine!

  3. ANAF obliga acelasi (unic) proprietar care are mai multe garsoniere de inchiriat sa plateasca CASS pentru fiecare proprietate in parte. Deci daca vrea sa inchirieze legal, acelasi proprietar va trebui sa plateasca de 3 (trei) ori asigurarea obligatorie de sanatate. Insa, dupa ce a fost nevoit sa achite aceste taxe impuse abuziv, tot nu este asigurat atunci cand se prezinta la medic sau la spital – peste tot i se cere “Adeverinta de salariat” sau nu-l primeste nicaieri, nici la medicul de familie si nici la spital. Degeaba incearca omul sa explice ca a platit deja asigurarea de sanatate – si nu odata ci de 3 (trei) ori. Nu ai la tine adeverinta de pensionar sau de angajat, nu esti primit in sistemul medical.
    Asadar, in primul rand, de ce trebuie sa platesti obligatoriu pentru un serviciu pe care nu l-ai solicitat? Nu cumva asta se incadreaza la “Vanzare Fortata”, (sanctionata in Codul Consumului)?
    In al doilea rand, de ce trebuie sa platesti de 3 ori pentru acelasi serviciu, avand in vedere ca e vorba de acelasi potential asigurat.
    In al treilea rand, daca tot ai dat banul, de ce statul nu-ti da inapoi nimic pentru banii pe care ti i-a luat cu japca?
    In al patrulea rand, administratorul de bloc este angajatul Asociatiei Proprietatilor. In momentul cand va indrazni sa se asocieze cu ANAF-ul ca sa-i toarne pe proprietari, in secunda doi va fi demis de catre (aceiasi) proprietari. Caci proprietarii stau cu ochii pe toti haiducii neo-comunisti care vor sa le nationalizeze proprietatile si veniturile.

  4. PAI ASTA FACE ANAF, ESTI MIC,ITI DA LA CAP. DA LA AIA MARI SE GUDURA, ADRIAN SARBU, DATORNIC PENAL IESE IAR LA SUPRAFATA SI MAI DA LECTII, NE MERITAM TARA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger