AcasăNewsANAF a fugit din spital cu perfuziile in cap

ANAF a fugit din spital cu perfuziile in cap

Cu un simplu control, ANAF iti pune afacerea pe butuci si te transforma in muritor de foame

ANAF nu este o institutie, dupa cum s-ar crede. Este un pacient suferind grav de nebunie, indiferent cum s-ar numi ea in tratatele de psihiatrie. Un pacient nesimtit, ticalos si agresiv, legat de pat, care a prins momentul cand Statul privea in alta parte si a evadat din spital cu perfuziile infipte in creier. Acum umbla liber pe strazi si isi face de cap dupa cum il duce mintea. Sau, ma rog, cum s-o numi chestia aia ascunsa sub teasta afectata de voiosie in exces si sadism.

Ravagiile facute de controalele ANAF pe Litoral sunt comparabile cu pagubele produse de un uragan de gradul 4

Despre excesele pe care ANAF le face s-au scris pagini intregi de ziar. Controale peste controale. Afaceri puse pe butuci dupa vizitele agentilor. Abuzuri in serie. Adesea, lipsa de profesionalism. Si, cui sa le reclami? ANAF este Statul in sine, care, intr-o goana disperata dupa bani, nu mai protejeaza oamenii sau afacerile lor, ci a devenit vechilul cu bici in mana.

Faliment. Faliment. Faliment!

Cu un simplu control, ANAF iti pune afacerea pe butuci si te transforma in muritor de foame

1.000.000 de conturi ale persoanelor fizice si juridice blocate de ANAF anul trecut. Alte 350.000 in primele cinci luni ale lui 2016. Amarati executati silit pentru neplata unui impozit de 44 de lei, calculat de ANAF pentru vanzarea de patrunjel. In schimb, nicio multinationala luata la intrebari cand isi externalizeaza profitul si isi declara pierderi imense, ca sa nu fie impozitata. Cea mai mare bucurie a agentilor este sa dea amenzi. Mari si multe. Numai ca ticluiesc si o plangere penala pentru presupuse fapte legate de evaziunea fiscala. In realitate, niciuna, totul este doar imaginatie, fapt dovedit de procesele castigate pe banda rulanta de cei reclamati. Impunerea cu amenda este insa executorie si trebuie platita. Insa nimic nu se poate contesta pana nu se rezolva procesul penal. Intre timp, cei care au o situatie financiara solida sau datoreaza sume mai mici pot rezista, ceilalti ajung in insolventa sau faliment, dar ANAF pare mai putin interesata de aceasta problema. Dupa castigarea proceselor, ANAF trebuie sa restituie oricum banii. Vede cineva vreo farama de logica aici? Arata ca ANAF ar fi normala la cap?

 

Impozitul pe sex si ratul porcului

Controalele facute vara aceasta pe Litoral au facut prapad. Inspectorii ANAF doar ca nu au cerut documente si pentru valurile care se loveau de tarm nefiscalizate. A fost compromis si viitorul sezon estival, pentru ca o multime de patroni nu isi vor mai deschide afaceri si nu mai vor sa investeasca. Pierd si turistii, si Statul, care nu va mai avea ce taxe sa incaseze. Si ce daca? ANAF e facut sa dea amenzi! Mai mult nu gandeste. Nu a fost de ajuns, caci foamea de bani a Statului este imensa. Asa ca inspectorii vor sa-i depisteze pe proprietarii care nu isi declara chiriile obtinute. Si daca sunt rude cu proprietarul? Sa plateasca chirie doar ca sa aiba ANAF ce sa impoziteze? Si daca parintii tinerilor chiriasi studenti, sa zicem, platesc in natura din gospodaria personala? Pune ANAF impozit pe morcovi si pe ratul porcului? Doar in Romania ar fi in stare. Mai vrea ANAF si sa ii oblige pe proprietari sa mai plateasca inca o asigurare de sanatate, desi mai au una. De ce? A vazut cineva vreo persoana care pentru o gripa se trateaza  in doua spitale sau care e tratat mai bine? Poate doar ANAF! Si daca chiriasa e amanta proprietarului? E tot o plata in natura, datatoare de placeri si bucurii. Pune ANAF impozit pe sex? Cum? Sefii ANAF inca nu au aflat ca o partida de sex intens e datatoare de sanatate, asa ca, mai usor cu asigurarea, proprietarii sunt sanatosi. Mai bine faceti sex, nu doare si face bine la cap!

Spaga nu se impoziteaza?

Cea mai mare performanta a ANAF este, insa, obligarea la plata asigurarilor de sanatate a persoanelor fara venit. In viata mea nu am auzit o asemenea tampenie. Dom’le, n-au venituri. Nu, nu, spune ANAF, venitul se prezuma. Alta prostie. Buba la cap! Venitul trebuie sa existe, sa fie real si demonstrat, nu se prezuma. Doar prostia se prezuma. Asa, si noi, contribuabilii, putem prezuma ca inspectorii iau spaga. Sau nu e voie? Si, chiar, de ce nu impoziteaza ANAF spagile? E tot o forma de venit, ce naiba! Spagile lui Cocos, ale Elenei Udrea si restul de profitori ai sistemului, bunaoara. Nu leul, ci spaga a devenit moneda nationala. Spagi la licitatii, spagi la contracte, la ministere, spagi inclusiv pentru a nu face ceva, spagi peste tot. Venituri sub forma de spaga, pe care ANAF nu le vede, dupa cum nu vede nici manelisti sau multinationale care-si declara praful de pe toba.

 

Ravagiile facute de controalele ANAF pe Litoral sunt comparabile cu pagubele produse de un uragan de gradul 4

author avatar
Valentin Boeru
1.034 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger