AcasăNewsANAF a declanșat operaţiunea Mercur în toată țara. Mii de români sunt...

ANAF a declanșat operaţiunea Mercur în toată țara. Mii de români sunt vizați

ANAFANAF a declanșat operaţiunea Mercur în toată țara. Mii de români sunt vizați / foto: economica.net

ANAF intră pe fir și merge peste cei care vând pe internet. Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat cea mai amplă acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat.

Operațiunea se numește „Mercur” și vizează toți românii care vând produse și servicii pe platformele de comerț electronic.

„Din analizele preliminare, s-a observat că, odată cu creșterea exponențială a vânzărilor online prin platforme cu reputație și standarde ridicate, s-a intensificat și comerțul cu mărfuri contrafăcute sau operate de firme fantomă, în special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan, care operează pe perioade scurte.

Mai mult decât atât, diversificarea marilor operatori, prin lansarea unor marketplace, a reprezentat o oportunitate pentru firmele sau persoanele care comercializau produse fără a fiscaliza veniturile sau care vindeau produse contrafăcute.”, transmite ANAF într-un comunicat.

Peste 2 milioane de vânzări, analizate de inspectorii antifraudă

În prima etapă, inspectorii antifraudă au analizat peste două milioane de vânzări online de bunuri livrate prin curier și a început verificarea a peste 500 dintre clienții firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata „ramburs” sau în conturi bancare.

„Monitorizarea și analiza comerțului din marile centre angro, achizițiile din UE și importurile extracomunitare cu vânzările on line și a livrărilor cu încasare ”ramburs” sau plată online realizate de firmele de curierat rapid au evidențiat tipologii de acțiune, în principal de către persoane fizice care cumpără produse la prețuri subevaluate, pe care le vând en-detail online și încasează de la cumpărători contravaloarea, fără plata obligațiilor fiscale”, se mai arată în comunicatul ANAF.

Furnizorii acestor persoane fizice achiziționează intracomunitar sau importă bunurile prin firme proprii sau intermediare, care sunt apoi „lichidate” după finalizarea formalităților de vămuire, spun inspectorii antifraudă.

ANAF anunță controale în toată țara

Astfel, ANAF va iniția în următoarele săptămâni acțiuni de control în vederea recuperării taxelor și impozitelor datorate, acolo unde este cazul, prin măsuri și proceduri fiscale. ANAF recomandă tuturor comercianților și face un apel către persoanele fizice sau juridice, care au realizat vânzări cu livrare prin curierat, să se asigure că au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Operațiunea „Mercur” va continua în ritm accelerat și va fi extinsă pentru asigurarea fiscalizării încasărilor provenite din vânzările on line de bunuri și servicii.

author avatar
Andreea Vlad
600 afisari

3 COMENTARII

  1. ANAF fiind in subordinea lu cîțu . cîțu ia imprumut in fiecare zi cu dobînzi uriașe,fara sa spuna la nimeni din statul ROMÂN de ce face asta ți pt. ce! Pina cum a luat peste 100 miliarde de euro. De ce? pt. ce? Nici macar n-au cîștigat alegerile parlamentare și deja ia masuri care lovesc in românii saraci,care mai vind cite ceva pe net. Multinationalele fraudeaza anual bugetul ROMÂNIEI CU 13 MILIARDE DE EURO! Prin expatrierea mascata a profitului,vine o firma tot de -a lor de afara și de toți banii face asigurare,fara sa mai plateasca nimic statului român. Apoi singurii platitori la buget sint firmele românești ale românilor!.Cind veti inchide firmele românilor cine va mai da bani la buget?? N-am vazut nici o masura luata de PNL,johannes,cîțu ca se fie fiscalizate profiturile multinaționalelor!

  2. Exemplul trebuie să inceapa de la Johannis 6 case, care a incasat si inca mai incaseaza chirii de pe niste imobile obținute ilegal, si exemplele pot continua apoi cu ceilalti din anturajul lui…

  3. Fiti atent la titlu ; ,,Mii de români” ..Deci nu firme,sau altceva, vizati sînt direct românii ! Huoooo hoților care ati furat pina acu 2 alegeri ! Au ajuns hoții la putere! Mi-au furat ceasul ! E plin de hoți pe aici ! Miliițiia..!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger