AcasăNewsANAF a blocat conturile TVR. SRTv: Masura duce la blocarea activitatii televiziunii...

ANAF a blocat conturile TVR. SRTv: Masura duce la blocarea activitatii televiziunii in timpul campaniei electorale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a blocat, luni, conturile operationale ale Televiziunii Romane. Societatea Romana de Televiziune (SRTv) transmite ca masura dispusa de ANAF duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate genera prejudicii procesului democratic.

SRTv anunta, intr-un comunicat, ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat luni in totalitate conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate – din 2005 pana la finalul lui 2011 – catre bugetul de stat. Acestea sunt in valoare de 272.699.000 lei, potrivit comunicatului TVR. „In aceste conditii, conducerea televiziunii publice atrage atentia opiniei publice ca masura dispusa duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic”, se arata in comunicat.

„Actuala administratie a facut publica situatia financiara a TVR inca de la inceputul mandatului, in 2010, si a atras atentia asupra necesitatii indexarii taxei TV, principala sursa de venituri a televiziunii publice. Taxa TV din Romania nu a fost indexata la inflatie in ultimii zece ani si este cea mai mica din Europa”, se mai arata in comunicatul SRTv.

TVR precizeaza ca, in ultimii doi ani, conducerea televiziunii publice a facut cunoscute sursele de deficit si pasii pentru redresarea financiara a institutiei atat presei, cat si intregii clase politice. Acestea pot fi consultate in rapoartele de activitate ale TVR pe 2010 si 2011, pe site-ul televiziunii, se mai spune in comunicat.

ANAF a blocat conturile SRTV pentru obligatii catre stat in valoare de 308 milioane de lei, din care 229 de milioane de lei debite, diferenta fiind reprezentata de penalitati. De asemenea, au fost puse sub sechestru si unele bunuri apartinand televiziunii publice.

author avatar
eNational
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger