AcasăNewsAna Birchall pune tunurile pe Stelian Ion: ”Sunteți disperat domnule ministru Zero?...

Ana Birchall pune tunurile pe Stelian Ion: ”Sunteți disperat domnule ministru Zero? Vine scadența?/Furtul intelectual este…”

Fostul ministru Ana Birchall îl critică dur pe actualul ocupant al fotoliului de șef la Ministerul Justiției (MJ), useristul Stelian Ion. Pe care îl acuză că își arogă munca altora. Și că e ”obsedat” de ”PR personal” în privința desființării – declarative, subliniază Birchall- a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a așa-numitei Secții Speciale.

Fostul ministru al Justiției din Guvernul Dăncilă nu îl iartă pe Stelian Ion, căruia îi bate obrazul, pe o rețea de socializare, numindu-l ”ministrul zero”.

”Tocmai mă pregăteam să îl felicit public pe domnul ministru Stelian Ion că și-a asumat și a promovat un act normativ elaborat de mine în 2019, (un act normativ extrem de important pentru acordarea cetățeniei române care stopa riscul de fraudă în acordarea cetățeniei române prin instituirea obligativității apostilării documentelor și a depunerii cererilor online de exemplu), când observ că Ministrul ZERO iar se laudă cu ce nu-i aparține! Pentru că… e ZERO!

Într-o postare în stilu-i caracteristic induce ideea ca el a rezolvat ceva important când, în realitate, proiectul de lege privind modificarea acordării cetățeniei române cu care se laudă este lăsat de mine în minister din toamna anului 2019. Noroc cu memoria instituțională a MJ!”, scrie Birchall, vineri, 23 iulie, pe pagina sa de Facebook.

”În loc să le promoveze spre adoptare, le ține în sertar”

Din păcate pentru Stelian Ion, șirul criticilor care îl vizează nu se opresc aici. Birchall aduce în discuție și un subiect îndelung discutat în ultima vreme, cel ce vizază desființarea Secției Speciale, o temă asupra căreia ministrul Justiției s-a pronunțat în mai multe rânduri.

”Cum de altfel domnul Stelian Ion a găsit în minister mai multe proiecte importante ale predecesorilor săi și pe care, în loc să le promoveze spre adoptare, le ține în sertar.
Obsedat fiind doar de PR personal cu desființarea declarativă și nu faptică a SIIJ, domnul Stelian Ion mai scoate câte un proiect de lege din sertarul în care ține de atâtea luni proiecte de lege găsite deja redactate în MJ. Că deh, dintre cele ale domniei sale, nu prea are ce. De ce? Simplu: pentru că nu există!”, susține Ana Birchall.

Fosta șefă de la MJ: Furtul intelectual este nu numai rușinos, dar este și pedepsit de lege

Birchall își continuă criticile la adresa lui Stelian Ion, căruia îi adresează și mai multe întrebări, nemaivorbind de faptul că îi atrage atenția asupra unui aspect deloc plăcut, mai ales că e vorba despre un oficial guvernamental și chiar despre un ministru aflat în fruntea domeniului Justiției.

”Mă bucur că am scris de ceva vreme și public despre proiectul de lege privind cetățenia română și importanța adoptării lui. Altfel, trolii și postacii cu același punctaj penibil de partid m-ar fi acuzat de atacuri gratuite la adresa ministrului ZERO.

Sunteți disperat domnule ministru Zero? Vine scadența? Tot e bine! Pentru că sunteți astfel nevoit să scoateți proiecte găsite de-a gata în minister!

Trec peste lipsa de fair play, lipsa de eleganță și necolegialitatea gestului dvs. de a vă aroga munca mea, de a vă cocoța pe munca mea fără să acordați credit… dacă puneați puțin mâna pe carte, aflați că furtul intelectual este nu numai rușinos, dar este și pedepsit de lege.

Apropo, de ce din prima zi v-ați delegat TOATE atribuțiile privind Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, domnule Stelian Ion, deși este un domeniu atât de important, inclusiv în ceea ce privește securitatea României???”, mai scrie Birchall.

E de menționat faptul că atașat acestui mesaj dur adresat ministrului Stelian Ion, Birchall publică, pe aceeași rețea de socializare, și câteva print screen-uri, despre care notează că, în fapt, ”certifică veridicitatea afirmațiilor” acesteia, dar și ”penibilul exercițiu de PR al lui Stelian Ion”.

Mesajul ministrului: 𝐋𝐮𝐚̆𝐦 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐫𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐥𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐢𝐫𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢

Reacția Anei Birchall vine după ce joi seară, pe 22 iulie, Stelian Ion postase pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

”Am modificat Legea cetăţeniei române pentru ca solicitanții să poată primi în format electronic comunicările din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Legea actuală prevede doar comunicarea prin scrisoare recomandată, transmisă prin intermediul Poștei Române.
Modificările aduse permit persoanelor care solicită cetățenia română să opteze, la depunerea cererii, pentru a primi corespondența prin mijloace electronice, pe email. 𝐋𝐮𝐚̆𝐦 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐫𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐥𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐢𝐫𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢”.

În cursul zilei de 22 iulie, Ion mai postase câteva concluzii, pe tema desființării SIIIJ. Iată-le:

”𝑴𝒖𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑺𝑰𝑰𝑱 𝒍𝒂 𝑷𝒂𝒓𝒄𝒉𝒆𝒕𝒖𝒍 𝑮𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒖𝒏 𝒔𝒊𝒎𝒑𝒍𝒖 𝒂𝒓𝒕𝒊𝒇𝒊𝒄𝒊𝒖, 𝒏𝒖 𝒐 𝒅𝒆𝒔𝒇𝒊𝒊𝒏𝒕̦𝒂𝒓𝒆.

Este, dacă vreţi să spun mai direct aşa, este o minciună. Nu e nicio desfiinţare, este doar aparent o desfiinţare dacă toate dosarele se duc la o secţie unică, centrală. Şi SIIJ-ul, tot în cadrul Parchetului General funcţionează. Mutăm sediul, mutăm denumirea şi avem aceeaşi structură fix pe aceleaşi baze. O structură unică care cercetează exclusiv magistraţii.
UDMR porneşte de la prezumţia că DNA e abuziv, că DNA nu e de încredere, că magistraţii nu au încredere în DNA. Deci, iată, trebuie o altă structură, fix pentru acest motiv.

Or, 𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐥𝐨𝐯𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐨 𝐩𝐨𝐭̧𝐢 𝐝𝐚 𝐃𝐍𝐀, un argument solid pe care îl poate avea la un moment dat un primar, un preşedinte de consiliu judeţean sau mai ştiu eu cine, spunând că „dacă magistraţii n-au încredere în DNA, de ce să mai existe, eu de ce să am încredere, dacă structura asta este abuzivă?”.

𝐄𝐮 𝐧𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩 𝐚𝐬̧𝐚 𝐜𝐞𝐯𝐚, 𝐧𝐮 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐩𝐨𝐫𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐬𝐚̆”.


author avatar
Andrei Coman
492 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest Ministru Sinistru sub zero, executa fara sa gandeasca, ce ii cer stapanii de afara, bun roman , ce mai

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger